Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Η πάγια τακτική της Χρυσής Αυγής και τα αίσχη Μπαρμπαρούση

Στέρηση λόγου στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας είναι το μέτρο που επιβλήθηκε με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής | INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συντάκτης: efsyn.gr
Σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τις αθλιότητες του βουλευτή της, ο oποίος κάλεσε ανοιχτά σε κατάλυση του πολιτεύματος από το στρατό, η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης αποφάσισε να "θυσιάσει" το στέλεχος της.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, σε ένα πρωτοφανές αντιδημοκρατικό παραλήρημα, κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας «να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», θυμίζοντας τις μαύρες εποχές της Χούντας. 

Η Χρυσή Αυγή, θορυβημένη από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ανακοίνωσε τη διαγραφή του βουλευτή του κόμματος, διότι όπως ανέφερε οι απόψεις που εξέφρασε δεν εκπροσωπούν τη Χρυσή Αυγή.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της Χ.Α., αποφάσισα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΚΟ του κόμματος το εξής: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός Κ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» αναφέρει στην επιστολή του ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ποινική δίωξη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, λίγο μετά την κατάπτυστη δήλωση Μπαρμπαρούση ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του βουλευτή και της Χρυσής Αυγής.

Τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης ήταν άμεσα καθώς διέταξε έλεγχο για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας -διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και δεν απαιτείται προηγούμενη άρση της βουλευτικής ασυλίας- λίγο μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της Χρύσης Αυγής.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο ύστερα από τις προκλητικές και αντιδημοκρατικές δηλώσεις του βουλευτή.

Στην έγγραφη παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση, ενώ ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

Νωρίτερα, η Βουλή αποφάσισε ομόφωνα τη στέρηση λόγου στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, σε όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή στάθηκαν οι αντιδημοκρατικές αναφορές Μπαρμπαρούση που θύμισαν τις μαύρες εποχές της Χούντας.
Video of Η ΧΑ καλεί τη στρατιωτική ηγεσία σε πραξικόπημα


Να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη

Μετά την τοποθέτηση του πρώην βουλευτή της Χ.Α., πήρε το λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του Κώστα Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και από το σύνολο της Ολομέλειας την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορεί η δικαιοσύνη να εφαρμόζει τους νόμους.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή υπήρξε παραβίαση του άρθρου, που αναφέρεται σε πράξη εσχάτης προδοσίας και του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη προπαρασκευαστικής κατάλυσης του πολιτεύματος.

«Δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε σκιά στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για να συλλάβει τον πρωθυπουργό και να καταλύσει το πολίτευμα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ακολούθως έφυγε από το Κοινοβούλιο και μαζί με τον αναπληρωτή υπουργός Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, μετέβη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ζητηθεί η δίωξη του βουλευτή Μπαρμπαρούση.

http://www.efsyn.gr/arthro/taktikos-eligmos-tis-hrysis-aygis-gia-ta-aishi-mparmparoysi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.