Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

"Πόρτα" από τον Ρότζερ Γουότερς σε συναυλία δισεκατομμυριούχου ενάντια στον Μαδούρο


Συναυλία για τις "ιατρικές ανάγκες στη Βενεζουέλα" διοργανώνει ο δισεκατομμυριούχος Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής του ομίλου Virgin Group.
Ο ίδιος εξέφρασε «την ελπίδα η συναυλία που διοργανώνει για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Βενεζουέλα να προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή και να σώσει ζωές στη χώρα που πλήττεται από κρίση», σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δήλωσε στο AP ότι 300.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τη συναυλία της Παρασκευής στα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας με τον τραγουδιστή Manu Chao, τη μεξικανική μπάντα Mana, τον Ισπανό τραγουδιστή Alejandro Sanz και τον καλλιτέχνη από τη Δομινικανή Δημοκρατία Juan Luis Guerra. 



Πάντως, αρκετές ώρες αργότερα, ο Μανού Τσάο διέψευσε τα περί συμμετοχής του στη συναυλία.

Ο επιχειρηματίας είπε ότι δεν χρηματοδοτείται από καμία κυβέρνηση και ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν δωρεάν, ελπίζοντας να συγκεντρωθεί οικονομική βοήθεια από τους θεατές που θα βλέπουν τη συναυλία μέσω live streaming στο διαδίκτυο. «Η Βενεζουέλα δυστυχώς δεν έχει γίνει η ουτοπία που η σημερινή κυβέρνηση της χώρας ή η προηγούμενη κυβέρνηση ήλπιζαν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να πεθαίνουν λόγω έλλειψης ιατρικής βοήθειας» δήλωσε ο Μπράνσον σε τηλεφωνική συνέντευξη από την κατοικία του στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. «Νομίζω ότι η συναυλία θα προσελκύσει την προσοχή όλου του κόσμου στο πρόβλημα».

Η συναυλία πραγματοποιείται στην κολομβιανή μεθοριακή πόλη Κουκούτα, με πληθυσμό περίπου 700.000 κατοίκους, η οποία δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που εγκαταλείπουν τη Βενεζουέλα.

«Πόρτα» από τον Ρότζερ Γουότερς

Ο Ρότζερ Γουότερς των θρυλικών Pink Floyd, πάντοτε πολιτικοποιημένος, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη συναυλία. Σε βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σημειώνει, επικαλούμενος φίλους του στο Καράκας, ότι η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζουν τα δυτικά ΜΜΕ.

Κάνει δε λόγο για απόπειρα αλλαγής καθεστώτος και διερωτάται: «Θέλουμε αλήθεια η Βενεζουέλα να μετατραπεί σε ένα νέο Ιράκ, Συρία ή Λιβύη;», δηλώνοντας πως ο ίδιος δεν θέλει. «Και ούτε ο λαός της Βενεζουέλας».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.