Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ο «μεγάλος περίπατος» ή Ένας μισθός όσο μια ζαρντινιέρα


Ο λεγόμενος «μεγάλος περίπατος» του Μπακογιάννη εκτός από την κακογουστιά του, στοίχισε μέχρι τώρα 1.108.165,80 ευρώ! Γιατί τόσα λεφτά; Μα γιατί η κάθε αλουμινένια ζαρντινιέρα στοίχισε 550 ευρώ.


Συνολικά, μόνο οι ζαρντινιέρες στοίχησαν 313.500 ευρώ. Όσοι, λοιπόν, έχουν μια δουλειά σ’ αυτό τον τόπο και πληρώνονται με τον βασικό μισθό, πληρώνονται περίπου όσο μια ζαρντινιέρα του Μπακογιάννη. Αυτός δεν είναι λαϊκισμός, ούτε παραλογισμός, παρά η λογική του κράτους που θέλει μια πόλη, υποτίθεται, όμορφη με τους κατοίκους της παραγκωνισμένους και με εντελώς διαφορετικές ανάγκες από αυτές που αναφέρουν οι πολιτικοί.

Για άλλη μια φορά περνάνε απίστευτα νούμερα από μπροστά μας και δεν εννοούμε τους πολιτικούς, αυτή την φορά, αλλά τα χρηματικά ποσά που κάποιοι τσέπωσαν, για να γίνει μια παντελώς άχρηστη για τον κόσμο επέμβαση. Ο «μεγάλος περίπατος», λοιπόν, θα φέρει και την ενοποίηση του Μουσείου με το Πολυτεχνείο, διώχνοντας και την τελευταία σχολή που έχει μείνει στο Πολυτεχνείο, αυτή της Αρχιτεκτονικής. Οι παραπάνω σχεδιασμοί και επεμβάσεις, θα μετατρέψουν το κέντρο της Αθήνας σε τουριστική-πολιτιστική ατραξιόν για λίγους, απομονώνοντας το από τις υπόλοιπες γειτονιές.

Ε.
Από την ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φ. 206, Ιούλιος-Αύγουστος 2020

https://anarchypress.wordpress.com/2020/07/09/%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%ae-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b8%cf%8c%cf%82-%cf%8c%cf%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.