Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Όταν ο Πρωθυπουργός ψάχνει να βρει τον αριθμό πρωτοκόλλου της έρευνας του κ. Τσιόδρα

 
Του Απόστολου Αποστόλου

Έγινε και αυτό στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ο κ. Πρωθυπουργός αναζητά τον αριθμό πρωτοκόλλου της έκθεσης του κ. Τσιόδρα. Ο κ. Τσιόδρας ολοκλήρωσε μια έρευνα όπου αποδεικνύεται ότι οι διασωληνωμένοι με κόβιντ εντός και εκτός ΜΕΘ, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατά 40% να καταλήξουν.

Ο κ. Πρωθυπουργός όμως δεν ενημερώθηκε από τον σύμβουλό του, τον κ. Τσιόδρα, (η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Μάιο) έτσι δε γνώριζε τα αποτελέσματα της έρευνας, και αυτό γιατί ο κ. Τσιόδρας ούτε προφορικά δε ψέλλισε τα αποτελέσματα της έρευνας στον κ. Πρωθυπουργό.

Παράδοξο, πως γίνεται ο φίλος του κ. Πρωθυπουργού που τον προσφωνούσε στις 5 Νοεμβρίου του 2020 σε κοινή συνέντευξη τους, Σωτήρη, και δεν τον ενημέρωσε για τη σημαντική του έρευνα;

Όταν λοιπόν δημοσιεύτηκε η έρευνα του κ. Τσιόδρα σε σκανδιναβική επιθεώρηση τότε όλα άλλαξαν. Ο Πρωθυπουργός είπε θα αναζητήσω την έρευνα, προφανώς για να αναζητήσει και τις λύσεις του προβλήματος, όμως δεν γνωρίζει και εκείνος και οι συνεργάτες του που πρωτοκολλήθηκε. Αβελτηρία απερινόητη πως επωάζεις τις άραχλες δικαιολογίες.

Την ίδια στιγμή τόσο η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Γκάγκα, όσο και ο κ. Μαγιορκίνης (παλιός ομοτράπεζος της υγειονομικής ενημέρωσης και φίλος του κ. Τσιόδρα), με αμυγμούς διατείνονται ότι η έρευνα του κ. Τσιόδρα είναι ανεπαρκής και βρίθει κενών.

Και μέσα στα καίρια και ανεπίκαιρα της παράστασης του καραγκιοζ-μπερντέ περί της έρευνας, ο κ. Τσιόδρας, θα αναφωνήσει: «Ας μην εργαλειοποιείται η έρευνά μου από τα πολιτικά κόμματα». Και μαζί με τον κ. Τσιόδρα συντάσσονται με τα πομφολυγοπαφλάσματά τους ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός (ενώ το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει ψηλά τη σημαία στο θέμα και αναρωτιέσαι αν πλέον δεν υπάρχει ούτε το πρόσχημα του κ. Τσίπρα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και οι βουλευτές του έχουν πιάσει στασίδι στη Ν.Δ από τώρα) και ο γλώσσαλγος κύριος συνταγματολόγος της Θεσσαλονίκης που βλέπει το θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας στο μέλλον να κατακτάται με ευκολία.

Πήξαμε λοιπόν από άσαρκες γλωσσαλγίες και από άσαρκες σκιές πολιτικών με τις αδιάβροχες επικυριαρχίες τους. Το ξέρουμε χρόνια ότι η πολιτική έχει φορέσει το φωτοστέφανο του θανάτου και ότι αυτό που θα υπάρχει στο μέλλον θα ήταν μόνο η βαρβαρότητα.

Κάποτε κάποιοι είχαν βάλει το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ο σοσιαλισμός όμως έπαιξε όλα τα χαρτιά του και έγινε τόσο αδιάφορος όσο και μια διαφήμιση απορρυπαντικού.

Σήμερα που όλα χλωμιάζουν μπροστά στη βαρβαρότητα της εποχής το σύνθημα είναι «δημοκρατία ή βαρβαρότητα».

Εξάλλου οι φιγούρες του παρελθόντος είναι μαζί μας σαν νεκραναστημένα φαντάσματα και ο γιατρός Χάινριχ Σμίντ και ο δικαστής Γκύντερ Μπόγκεν αποτελούν ζωντανό παρόν.

Το τραγικό είναι ότι δεν παραλλάσσουν ούτε οι αποδέκτες και δεν υπάρχει καμία μορφή παρέκκλισης. Θαρρείς πως ο πλανήτης κατοικείται από φαντάσματα και το αίσθημα δικαίου έχει μετακομίσει σε ακατοίκητους πλανήτες όπου αναλθείς προσωπικότητες διευθετούν και πάλι τα πράγματα της ζωής μας.

Βρετανός πολιτικός και τ. μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου του Εργατικού Κόμματος, ο Τζόρτζ Γκάλογουεϊ, καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 75 ομοσπονδιακοί αιρετοί μέλη στο Κογκρέσο κατείχαν μετοχές της Moderna, της Johnson & Johnson και της Pfizer το 2020.

Και εδώ στη φελάχα γη που όλα γίνονται βόλεψη, προσποίηση, αμετακίνητο συμφέρον, περιφρουρούνται και επιβεβαιώνονται τα μελλοντικά σχέδια των κομματικών γραμμών. Πέφτουν οι υπογραφές συνεργασίας της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, που έρχεται με ταχύτητα πυραύλου. Βλέπεται η σκουριά και το καμένο υλικό παρέχουν ένα αίσθημα αυτο-ασφάλειας και αυτο-επιβεβαίωσης στους παγκοσμιοποιητές που κινούν τα νήματα της ιστορίας.

Έχει ξεκινήσει για τα καλά, η προπαιδεία των κομματικών καρτέλ, ώστε να νιώσει ο νεοέλληνας δούλος ότι εκείνος επιλέγει αυτό που του επιβάλλεται.

Τσιόδρας και Ξανθός, Μητσοτάκης και Τσίπρας αποτελούν τη συναίνεση της πολιτικής πολυωνυμίας που θα νομιμοποιηθεί από το άγραφο μυαλό και άγραφο βλέμμα των νεοελλήνων.

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.