Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Οι εν δυνάμει αντιεμβολιαστές

Μιλάνε για αντιεμβολιαστές και αντιεμβολιαστικό κίνημα. Στηριζόμενοι σε ένα εμβόλιο γενικεύουν τον όρο "αντιεμβολιαστής". Μπορεί να έχεις λάβει τα όσα μύρια εμβόλια, αλλά να μην επιθυμείς το εμβόλιο covid-19. Τότε είσαι αντιεμβολιαστής.


Θα πω ένα πράγμα. Μεγαλύτερο κακό στo εμβόλιο, αλλά και σε όλα γενικότερα τα εμβόλια, κάνουν αυτοί που μιλούν με τόσο πάθος ή και μένος για την πρόληψη από το εμβόλιο covid-19. Μέσα στον ορυμαγδό των λόγων τους λένε και απίθανα πράγματα για τα εμβόλια. Λογικό είναι μιας και δεν γνωρίζουν το θέμα. Παρόλα αυτά ομιλούν, επιμένουν, δίνουν οδηγίες, κλπ. 

Ο τρόπος και μόνον που ομιλούν ωθεί τον ακροατή σε αρνητικά συναισθήματα για τα πάσης φύσεως εμβόλια. Πάντα πίστευα και έλεγα ότι την μεγαλύτερη ώθηση στο αντιεμβολιαστικό κίνημα τη δίνουν οι γιατροί με τον αδόκιμο τρόπο που διαφημίζουν τα εμβόλια. Ειδικά στο εμβόλιο κατά της Covid-19, η συμμετοχή του κοινού θα ήταν πολύ μικρή αν δεν προϋπήρχε η επιβολή του φόβου και του τρόμου για μια άγνωστη λοίμωξη. Και φυσικά και η άμεση ή έμμεση υποχρεωτικότητα που ακολούθησε. 

Ιωάννης Καβαλιώτης - Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης 

πηγή

photo/pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.