Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Κατρούγκαλε…καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς….

Θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις Κατρούγκαλου λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου του 2023. Δήλωνε λοιπόν: «η λογική της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ήταν ό,τι πληρώνει ο μισθωτός, να το πληρώνει και ο ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό οδήγησε στο 80% των περιπτώσεων σε μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές από όσες πλήρωναν πριν. Είναι απόλυτα λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική υποχρέωση και όχι με ένα αυθαίρετο ποσό της επιλογής».

Η δήλωση αυτή είχε επιφέρει σφοδρές αντιδράσεις και τρόμο στους μικροεπιχειρηματίες. Στο τελευταίο φορολογικό νόμο ο υπουργός Χατζηδάκης αποφάσισε οριζόντια θέσπιση φορολόγησης από συγκεκριμένα όρια στραγγαλίζοντας ουσιαστικά αυτούς που είχε τρομάξει ο Κατρούγκαλος! Καλή δουλειά και για τους δυο! Ένας έραψε και άλλος ξήλωσε. Θα πει κάποιος ότι ο Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

από την εκλογική διαδικασία λίγες ημέρες πριν την ήττα γιατί παρέκκλινε όπως είχε πει ο ηγέτης από το Συμβόλαιο Αλλαγής. Ενώ ο Χατζηδάκης καταφέρνει διαχρονικά να ελίσσεται και ας κάνει πάντα «βρωμοδουλίτσες». Όχι πάντα αναίμακτα, βέβαια, για τον ίδιο αλλά έτσι είναι αυτά όλα έχουν το τίμημα τους. Παρεμπιπτόντως την εποχή της πλήρης ψηφιοποίησης και της εποχής των συναλλαγών με κάρτα, που όλα τα δεδομένα φτάνουν στο υπουργείο οικονομικών σε χρόνο dt η οριζόντια θέσπιση είναι ένα απεχθές μαυραγορίτικο χαράτσι.

Στ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.