Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

FAKE NEWS !

Άκουσα προχθές μια απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού υγείας προς γιατρό - βουλευτή της ΝΙΚΗΣ. Δεν θα σταθώ στο ιταμό και απαξιωτικό ύφος της κ. υπουργού. Το ύφος και το ήθος χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο και αφορά τον ίδιον.

Θα σταθώ στο ότι η υπουργός αρνήθηκε τα όσα στοιχειοθετημένα και τεκμηριωμένα έλεγε ο βουλευτής, αρνήθηκε την ύπαρξη ανεπιθυμήτων ενεργειών και θανάτων από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και χαρακτήρισε ως fake news όλα αυτά καθώς και τα περισσότερα αξιόλογα ιατρικά περιοδικά του πλανήτη.

Εγώ όμως θα ρωτήσω τα εξής:

- Ο ΕΜΑ, το CDC, το VAERS που δέχονται ότι υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες σνεπιθύμητες ενέργειες και περί τους 100.000 θάνατοι σχετιζόμενοι έστω χρονικά με το εμβόλιο, είναι fake news; Ας τους καταργήσουμε τότε τους οργανισμούς αυτούς.

- Η Αγγλία, Δανία, Αυστραλία, Γερμανία, Κορέα και άλλες χώρες που αποζημιώνουν τους πολίτες που είχαν ανεπιθύμητες ενέργειες ή αυτούς που απεβίωσαν λόγω εμβολίου είναι fake news; Ας τις καταργήσουμε τις χώρες αυτές λοιπόν.

- Οι εταιρείες που στα έγγραφα τους (αναγκαστικά δημοσιευμένα) μιλούν για ανεπιθύμητες ενέργειες και κάποιους θανάτους ακόμη από τις προκαταρκτικές μελέτες είναι fake news; Φυσικά για πλήθος ανεπιθυμήτων ενεργειών ομιλούν και τα spc των εμβολίων. Είναι fake news και αυτά; Ας καταργήσουμε λοιπόν και τις εταιρείες.

- Η κ. υπουργός γνωρίζει ότι ένα εμβόλιο δεν δικαιούται να κυκλοφορεί εφόσον προκαλεί έστω και λίγους θανάτους; Είναι fake news κι αυτό; Ας καταργήσουμε λοιπόν και την επιστήμη όλη. 

Πάντως το πιο λυπηρό είναι ότι δεν ακούσαμε κάποια αντίδραση από τους γιατρούς της χώρας. Τόσο καλά τα βρίσκουν όλα;

Ιωάννης Καβαλιώτης - Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης

πηγή

photo/pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.