Με την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Λίγο πριν τις δέκα το πρωί ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο κρατώντας ένα μεγάλο φάκελο και αρχίζοντας να αναπτύσσει τη θεωρεία του περί πολιτικής δίωξης.
Παρούσα στην αίθουσα και η Μάγδα Φύσσα.
Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για κατασκευασμένη δίωξη και υποστήριξε πως υπήρξε αφόρητη πίεση από την τότε κυβέρνηση να προφυλακιστούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, καταφέρθηκε κατά των δικαστικών αρχών χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές να ασκείται δίωξη για ένα όπλο που είχε νόμιμη άδεια.
Την ίδια στιγμή ισχυρίστηκε πως ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή για την άσκηση δίωξης σε βάρος των στελεχών της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να αντιδράσει το κοινό λέγοντας: «Δεν ακούμε τίποτα για αυτά που έχεις κάνει!»
«Το κόμμα δεν έχει σχέση με αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.Το καταδικάζουμε», είπε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
«Τι ακριβώς έκαναν όσοι ήταν παρόντες δεν μπορώ να πω διότι δεν έχω γνώση. Ωστόσο, όσους είδα στη φυλακή και τους ρώτησα, επειδή από αυτό καταστράφηκε η ζωή μου και το κόμμα, το αρνούνταν», τόνισε ο κατηγορούμενος.
Όσο αφορά τον Γιώργο Ρουπακιά ανέφερε πως «ήταν υποστηρικτής αλλά δεν ήταν μέλος του κόμματος. Είναι η πάσα αλήθεια. Άκουσα το όνομα του στα δελτία ειδήσεων», προσθέτοντας «Δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει ποιος πάει στις τοπικές και κάνει ομιλίες».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε στο δικαστήριο επάγγελμα Γεωπόνος ενώ ανέφερε πως από το 2009 και μετά συμμετέχει ανελλιπώς στις κοινοβουλευτικές και εθνικές εκλογές.
«Δεν με εξέφραζε άλλο κόμμα, συμφωνούσα σχεδόν με όλα με Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό εντάχθηκα σε αυτήν», ανέφερε.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε γελοίο το καταστατικό που προσκομίστηκε από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρα και αναφέρεται στην ενός ανδρός αρχή, ενώ όταν η Πρόεδρος επιχείρησε να κάνει ερωτήσεις για τα ναζιστικά σύμβολα και τους ύμνους προς τον Χίτλερ, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για την ελεύθερη έκφραση άποψης. Καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου αλλά και κάθε έγκλημα του ποινικού Κώδικα».
Ο κατηγορούμενος δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα.
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη επίμονα τον ρωτούσε για τα σύμβολα της οργάνωσης με εκείνον να απαντά «τα ζητήματα χαιρετισμών και συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δίκη. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών». Κανένα σχόλιο δεν έκανε επίσης για το τατουάζ με την σβάστικα στο χέρι του.
«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη».
Παράλληλα, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά camp, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στο δημόσιο λόγο γιατί ήταν καλός ομιλητής.
«Έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα…».
via
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)