Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Καρυωτάκης - Πεθαίνοντας


Μάταιη ψυχή, στην ατονία εσπέρας εαρινής,
ενώ θα κλείνεις τα χρυσά φτερά σου πληγωμένη,
την ώρα που σαν λύτρωση κάτι θα καρτερείς,
φτωχή καρδιά, θανάσιμα μα αιώνια λυπημένη

Mercury's Vivaldi Crater from BepiColombo


Image Credit: ESA, JAXA, BepiColombo, MTM

Explanation: Why does this large crater on Mercury have two rings and a smooth floor? No one is sure. The unusual feature called Vivaldi Crater spans 215 kilometers and was imaged again in great detail by ESA's and JAXA's robotic BepiColombo spacecraft on a flyby earlier this month.

Muse - The Handler [Official Lyric Video]

Τείχη…



Το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Πληροφορία και φωταδισμός: Φαντάσματα σε λευκό φόντο

Υποτίθεται πως ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, πως τα γεγονότα, όσο μακρινά κι αν συμβαίνουν από εμάς, φανερώνονται μπροστά μας με αστραπιαία ταχύτητα. Υποτίθεται πως οι πηγές πληροφόρησης είναι τόσες πολλές, που ο ενδιαφερόμενος διαθέτει πλέον μύριες επιλογές για να "κοινωνήσει" τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν.

Αχ αυτή η Γηραιά Ήπειρος… *

Δύο ήταν οι πρόσφατες μεγάλες ειδήσεις από την Ευρώπη: η έκθεση Ντράγκι, και η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα για μετανάστες-πρόσφυγες.

Όλοι περήφανοι για τη "δουλειά" στην Παλαιστίνη

Γιώργος Αναστασίου

Η λεγόμενη διεθνής κοινότητα μπορεί να είναι περήφανη για την κυνική απραξία της μπροστά στη συνεχιζόμενη γενοκτονία που διαπράττει η σιωνιστική κατοχή: έχουμε πλέον φτάσει τους 42.000 νεκρούς (17.000 παιδιά), 100.000 τραυματίες, πάνω από 10.000 αγνοούμενους.

Άκρατος δικαιωματισμός…



Το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Η σιωπή των κοριών…


Του Δημήτρη Μηλάκα

Σε υποθέσεις "μυστήριες" η αλήθεια "λάμπει" έπειτα από δεκαετίες, όταν οι ιστορικοί αναψηλαφήσουν (αποχαρακτηρισμένα) αρχεία, καταθέσεις, δημοσιεύματα και όποιο άλλο διαθέσιμο υλικό θα μπορούσε να ανασυνθέσει μια εποχή όπως αυτή των διαπιστωμένων υποκλοπών / παρακολουθήσεων.

Μπανανίες…



Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Πάλι δεν καταλάβατε;


Η Ελλάδα και “με τη βούλα” των Financial Times είναι η φτωχότερη χώρα στη ζώνη του Ευρώ και η 2η φτωχότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Βουλγαρία που όμως κινείται έντονα ανοδικά και σύντομα θα την ξεπεράσει!

Αλάτι και ανοσιακό σύστημα

Το αλάτι, το κοινό αλάτι που όλοι χρησιμοποιούμε, έχει μεταξύ άλλων την ιδιότητα να ενδυναμώνει τα αντικαρκινικά Τ- κύτταρα του ανοσιακού συστήματος και να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Τechnology Networks 10 -9-2024 

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Δευτέρα 16/9/2024


Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές βροχές. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά

Καλημέρα! 🎄