Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

«ΘΕΡΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ


Κάθε χρόνο περίπου 4,1 εκατ. ασθενείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζουν νοσοκομειακή λοίμωξη και εκτιμάται πως 37.000 πεθαίνουν από αυτήν την αιτία.

 Στη χώρα μας, υπολογίζεται ότι 3.000 θάνατοι οφείλονται σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, με αυξητική τάση. Αυτά αναφέρθηκαν σε  ημερίδα του υπουργείου Υγείας με θέμα «Το πρόβλημα των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και η αντιμετώπισή του».
Η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, είπε πως το πρόβλημα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων «αντιμετωπίζουν και τα ελληνικά νοσοκομεία, τα οποία κυρίως κατά την τελευταία δεκαετία, έρχονται αντιμέτωπα με τα ολοένα αυξανόμενα επίπεδα της μικροβιακής αντοχής και την εμφάνιση νοσοκομειακών λοιμώξεων από πολυανθεκτικούς Gram - αρνητικούς μικροοργανισμούς», ενώ αναφέρθηκε στην «υποστελέχωση των νοσοκομείων, ως μια αδυναμία στην αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Υγείας, για τον λόγο αυτό, ανακοίνωσε 2.950 προσλήψεις»!

1 σχόλιο:

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.