Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Πώς να αναγνωρίζετε τους...


1) Καλή ομιλία και επιφανειακή γοητεία
Το πρωτότυπο του ψυχοπαθή είναι οτι είναι πολύ καλός ομιλητής, γεγονός που καθιστά εύκολη την επαφή. Με την φυσική, χαλαρή γοητεία του, είναι ένας διασκεδαστικός συνομιλητής. Του αρέσουν να λέει απίθανες ιστορίες. Αλλά για τα άτομα με ψυχολογική διορατικότητα, γνωρίζουν εύκολα τη γλοιώδη συμπεριφορά τους.

2) Η υπερβολική αυτοεκτίμηση
Ο ψυχοπαθής είναι καυχησιάρης, έχει μια πολύ θετική αξιολόγηση των ταλέντων και των ικανοτήτων του. Νομίζει ότι είναι πολύ σημαντικός και πάντα θέλει να είναι στο κέντρο της προσοχής των άλλων. Ο ίδιος καυχιέται για μεγάλα επιτεύγματα του - που συνήθως δεν είναι πραγματικά. Άλλα άτομα με τις πραγματικές επιδόσεις, όπου ο ψυχοπαθής τρομερά ζηλεύει, πρέπει να καταστρέφονται.
3) Ψάχνει για κίνητρα και είναι επιρρεπείς στην πλήξη
Ο ψυχοπαθής βαριέται εύκολα και ως εκ τούτου πάντα ψάχνει για κίνητρα. Ζει γρήγορα έχει επικίνδυνη συμπεριφορά και πειραματίζεται με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Εργασία, το σχολείο, και (μακροχρόνιες) σχέσεις είναι όλα βαρετά.
4) Παθολογικά ψέματα
Το ψέμα είναι βασικό μέρος της ύπαρξης του. Λέει ψέματα συνεχώς και ξεδιάντροπα για σχεδόν τα πάντα. Παγιδεύεται μες το ψέμα.
5) Κύριος στη χειραγώγηση
Χειρίζεται και εξαπατά τους άλλους μόνιμα, δεν τον ενοχλεί τι σημαίνει η πράξη του για τους άλλους. Ασυνείδητος όπως είναι κάνει τα πάντα για τα χρήματα. Το θεωρεί ανόητο να μην εκμεταλευτεί και να χρησιμοποιήσει τους άλλους. Οι αδυναμίες των άλλων είναι οι ευκαιρίες του.
6) Έλλειψη τύψεων ή ενοχων
Ενας ψυχοπαθής δεν έχει καμία ενοχή ή τύψεις για ό, τι κάνει. Αισθάνεται απόλυτα άνετα με τις πράξεις του. Ο ίδιος αρνείται ότι είναι ένοχος, βλέπει ελαφρυντικές περιστάσεις, και δείνει την υπαιτιότητα στο θύμα, λέει ότι το θύμα πήρε το μάθημα που του άξιζε.
7) Είναι ρηχοί συναισθηματικά
Δεν είναι σε θέση να αισθανθεί το βάθος των συναισθηματικών εμπειριών σαν τους άλλους ανθρώπους, τα συναισθήματα ενός ψυχοπαθή είναι δραματικά και εξωπραγματικά.
8)Παρασιτικός τρόπος ζωής
Επωφελείται οικονομικά από την οικογένεια και τους φίλους του. Προσποιείται ότι είναι ένα θύμα που έχει αδικηθεί. Ετσι κερδίζει τη συμπάθεια και την (οικονομική) βοήθεια των άλλων.
9) Έλλειψη αυτοελέγχου
Αισθάνεται οτι άλλοι του επιτέθηκαν και αντιδρά άμεσα με λεκτική βία, απειλές ή βία. Αν χρησιμοποιηθεί αλκοόλ ή ναρκωτικά έχει ακόμα λιγότερο αυτοέλεγχο.
10) Η ανεύθυνη συμπεριφορά προς τους άλλους
Δεσμεύσεις και υποσχέσεις δεν πληρούνται. Ο ψυχοπαθής δεν έχει την αίσθηση του καθήκοντος και την αφοσίωση προς τους συνεργάτες, συναδέλφους, υπαλλήλους, τους φίλους, την οικογένεια και την κοινωνία.
Είναι γεγονός ότι οι ψυχοπαθείς δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους, είναι γενικά ευερέθιστοι και μπορεί να έχουν βίαια ξεσπάσματα όταν κάποιος τους ενοχλήσει.
11) Παρορμητικός
Ο ψυχοπαθής είναι απρόβλεπτος. Παίρνει αποφάσεις αυθόρμητα, χωρίς να ζυγίσει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις στο παρελθόν. Οι συνέπειες των πραξεων του δεν τον ενδιαφέρουν.

1 σχόλιο:

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.