Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Χαλκιδική: Μολυσμένο από αρσενικό όλο το υδατικό υποσύστημα του Νεοχωρίου (Έγγραφο της Διεύθυνσης Υδάτων)


Έγγραφο με ημερομηνία 4/8/2014 της Διεύθυνσης Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας, προκαλεί νέα αναστάτωση στους κατοίκους του Νεοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής καθώς αποδεικνύει ότι όλο το υπόγειο υδατικό Υποσύστημα «Σκουριές –Μαύρες Πέτρες» το οποίο τροφοδοτεί με νερό το Νεοχώρι και τα γύρω χωριά είναι μολυσμένο από αρσενικό και μόλυβδο.
Απ`ότι αποδεικνύει όμως  το έγγραφο της Διεύθυνσης Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας (υπηρεσία που ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση) στην οποία ανατέθηκε ο έλεγχος της προτεινόμενης θέσης ανόρυξης της γεώτρησης, το νερό στο Υπόγειο Ρωγματικό Υδατικό Υποσύστημα «Σκουριές –Μαύρες Πέτρες» είναι κακής ποιότητας λόγω συγκεντρώσεων αρσενικού και μολύβδου, οι οποίες οφείλονται σε ανθρωπογενή αίτια. Η Διεύθυνση δεν αφήνει περιθώριο στα αίτια της ρύπανσης καθώς σημειώνει συγκεκριμένα ότι η ρύπανση του νερού από αρσενικό και μόλυβδο προέκυψε από την μεταλλευτική δραστηριότητα.
«Αυτό που αποδεικνύει το έγγραφο αυτό είναι ότι όλο το υδάτινο υποσύστημα της περιοχής είναι υποβαθμισμένο και άρα οι τότε ισχυρισμοί του δημάρχου ότι θα βρει πόσιμο νερό σε καλή ποιότητα είναι ψευδείς καθώς οι γεωτρήσεις στις οποίες θα προχωρούσε θα προέρχονταν από το ίδιο υπόγειο διαμέρισμα. Επίσης  με το έγγραφο αυτό πιστοποιείται ότι οι συγκεντρώσεις μολύβδου και αρσενικού οφείλονται στην μεταλλευτική δραστηριότητα» δηλώνει o καθηγητής στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ Γ. Κρεστενίτης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.