Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Dighton Rock: ένας μυστηριώδης βράχος.


Ο Dighton Rock αποτέλεσε αντικείμενο περιέργειας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι οι ΗΠΑ είναι χώρα Το 1690 ο αιδεσιμότατος Cotton Mather έγραψε:....

"Ανάμεσα στα άλλα περίεργα πράγματα της Νέας Αγγλίας, ένα είναι ένας ισχυρός βράχος, σε μια κάθετη πλευρά ενός ποταμού, η οποία σε μια παλίρροια καλύπτεται, υπάρχουν βαθιές εγχαράξεις, κανένας δεν ξέρει για το πώς ή το πότε έγιναν, σχεδόν 10 πόδια μήκους και ενός ποδιού φάρδος, γεμάτος με παράξενους χαρακτήρες..."Μέχρι το 1783, ο κόσμος έκανε διάφορες υποθέσεις για την προέλευση του βράχου. Ο ακαδημαϊκός Ezrz Stiles πείστηκε ότι ο βράχος ήταν έργο των αρχαίων Φοινίκων. Αργότερα, κάποιοι υπέθεσαν πως ήταν έργο των Βίκινγκ, μετά των πρώτων Πορτογάλων και πρόσφατα οι Κινέζοι. Παρά τα τόσα χρόνια υποθέσεων, τα ανάγλυφα πάνω στο βράχο δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί οριστικά. Οι πιο πιθανές υποθέσεις τα αποδίδουν στους ιθαγενείς της Αμερικής ή στον Πορτογάλο εξερευνητή Miguel Cortereal. Οι υποστηρικτές των προ-Κολόμβου εξερευνήσεων της Αμερικής από Βίκινγκς, Φοίνικες, και ούτω καθεξής, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι επιγραφές είναι αποδεικτικά στοιχεία.Ο Dighton Rock έχει μετακινηθεί από την αρχική του θέση στον κοντινό ποταμού Τόντον, σε ένα μικρό μουσείο στο Dighton Rock State Park. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.