Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριτές που φαντάζεστε ότι είστε ΜΗ ρατσιστές!


"Εγώ έχω μία θέση.

Όποιος ζητάει το άνοιγμα των συνόρων, να ανοίξει πρώτα αυτός τις πόρτες του σπιτιού του. Και να ζει από εδώ και πέρα με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα νύχτα μέρα. Το ίδιο και για το αυτοκίνητό του και για το εξοχικό του ή το σκάφος του.

Διότι όπως τα σύνορα είναι «πληγές στο σώμα του πλανήτη», έτσι και οι πόρτες είναι πληγές στο σώμα της γειτονιάς.



“No borders -No doors”.

Δεν το λέω καθόλου στα αστεία, ούτε «τρολάρω» και απορώ πως δεν το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα στην δημόσια συζήτηση οι έχοντες ακόμα λογική σε αυτή την χώρα.

Μόνο έτσι θα με πείσεις ανθρωπιστή μου ότι πιστεύεις αυτά που λες. Εκτός αν η πίστη σου είναι ψεύτικη και τα λόγια σου αέρας κοπανιστός.

Κάποτε μιλούσα με έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά που υπερασπιζόταν την άρνηση των πιστών της θρησκείας του να πηγαίνουν στρατό και να πιάνουν όπλο, ως «απόδειξη» ότι είναι οι σωστοί χριστιανοί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας τον είδα (ήταν γείτονας) να κλείνει την μεγάλη σιδερένια αυλόπορτα της οικίας του και να αφήνει ελεύθερο τον σκύλο του.

Λίγες ημέρες μετά θορυβημένος από το μπαράζ διαρρήξεων που είχε ξεσπάσει στην περιοχή, τον άκουσα σε κουβέντα με άλλον να λέει με αποφασιστικότητα, ότι δεν θα επιτρέψει «να μπει κανείς μέσα στο σπίτι του».

Φαίνεται ότι για πολλούς «το σπίτι τους» είναι ανώτερο από πατρίδα (σπίτι όλων) και κάθε τι άλλο.

Δεκτόν, αλλά μην μου παρουσιάζεσαι ως «ανθρωπιστής» ή «καλός χριστιανός».

πηγή:
Κόκκινος Ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.