Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Δελτίο καιρού για Τρίτη 29-05-2018


Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικών καταιγίδων στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων, περιμένουμε την Τρίτη 29 Μαΐου 2018. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας παροδικές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Ηπείρου, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρεια Θεσσαλίας και πιθανόν της Δυτικής Πελοποννήσου.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παράλληλα αναμένονται ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 27 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30 και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 28 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή πρόσκαιρων καταιγίδων τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.