Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Μεταρρυθμίσεις... μέχρι να σβήσει ο ήλιος


Μεταρρυθμίσεις διαρκείας για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι υψηλοί στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα που παραμένουν κλειδωμένοι στο 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022, προβλέπει το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας (Supplemental Memorandum of Understanding), που επισύναψε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές στις 19 Μαΐου και αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα από το Eurogroup.

Το κείμενο με ημερομηνία 23 Μαΐου 2018, που παρουσιάζει η «Εφ. Συν.», έχει πολλά και ενδιαφέροντα σημεία που είναι αποκαλυπτικά των διαπραγματεύσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα στο Χίλτον.

Από τα πιο «πιπεράτα» των 40 σελίδων του τεχνικού  μνημονίου είναι η αναφορά ότι το «ΔΝΤ διατηρεί το δικαίωμα σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς» να φέρει ένα χρόνο νωρίτερα τη μείωση στο αφορολόγητο ποσό (από 1ης Ιανουαρίου του 2019 αντί από 1ης Ιανουαρίου του 2020), καθώ πρόκειται για ένα «μέτρο φιλικό για την ανάπτυξη της χώρας...».

Διαβάστε ολο το αρθρο εδω
http://www.efsyn.gr/arthro/metarrythmiseis-mehri-na-svisei-o-ilios
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.