Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Κύκλωμα με γιατρούς και δικηγόρο έδινε ψευδείς βεβαιώσεις τοξικομανίας


Συντάκτης: Μάνος Τσαλδάρης

Ένας ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού, ένας συνάδελφός του από το Λαϊκό, μια 70χρονη δικηγόρος και ακόμη δύο γιατροί αποτελούσαν το κύκλωμα που, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, χορηγούσε εδώ και χρόνια κι έναντι αμοιβής σε κατηγορούμενους για εμπορία ναρκωτικών βεβαιώσεις ότι ήταν τοξικομανείς ώστε να επωφελούνται από τις ευεργετικές διατάξεις της νομοθεσίας.

Τα μέλη του κυκλώματος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντόπισαν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης τον περασμένο Απρίλιο και διακινούσε κοκαΐνη και μεθαμφεταμίνες από την Ολλανδία στην Ελλάδα, αλλά και κάνναβη που τα μέλη της παρήγαγαν σε Γέρακα και Χαλάνδρι.

Τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας βρέθηκαν με βεβαιώσεις τοξικομανίας, οπότε οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, με συνέπεια να εντοπίσουν τουλάχιστον 250 ύποπτες βεβαιώσεις και πραγματογνωμοσύνες, για ναρκέμπορους, οι οποίες και εξετάζονται.

Καθώς διαπιστώθηκε ότι οι πρόσφατες βεβαιώσεις ήταν ψευδείς, ο ανακριτής εξέδωσε σε βάρος τους σχετικά εντάλματα σύλληψης, με αποτέλεσμα όλοι οι ανωτέρω να συλληφθούν με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας-δωροληψίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κύκλωμα χορήγησης ψευδών βεβαιώσεων αποτελούνταν από τρεις πυρήνες που καθοδηγούνταν από έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τα μέλη του φέρονται να οργάνωναν μέχρι και ομαδικές «ψυχοθεραπείες» για να διακινούν ναρκωτικά χάπια.

Για τις ψευδείς βεβαιώσεις είχαν και «τιμοκατάλογο», ο οποίος ξεκινούσε από τα 1.500 ευρώ.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία και περισσότερα άτομα.

http://www.efsyn.gr/arthro/kykloma-me-giatroys-kai-dikigoro-edine-pseydeis-vevaioseis-toxikomanias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.