Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Αυτή είναι η χώρα που θα απαγορεύσει το Facebook για ένα μήνα


Αν και μόνο το 10% του πληθυσμού της Παπούα Νέα Γουινέα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, η χώρα παρουσιάζεται υπέρμετρα δυναμική στην κανονικοποίηση των διαδικτυακών υπηρεσιών.Ωστόσο, ο υπουργός Επικοινωνιών της Παπούα Νέα Γουινέας, Σαμ Μπαζιλ, δήλωσε ότι η κυβέρνησή στοχεύει να επιβάλλει αποκλεισμό του Facebook διάρκεια ενός μήνα, προκειμένου να αναλύσει πώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείται για την τέλεση ποινικών αδικημάτων και για να ασκήσει δίωξη σε αυτούς που καταπατούν την κρατική νομοθεσία που θεσπίστηκε το 2016 κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο Μπάζιλ δήλωσε ότι οι χρήστες που δημοσίευαν πορνογραφία και ψευδείς πληροφορίες θα αναγνωρίζονταν, και πρότεινε, επίσης, να εγκαθιδρύσει η χώρα το δικό της ανταγωνιστικό κοινωνικό δίκτυο. «Ο χρόνος θα επιτρέψει να συγκεντρωθούν πληροφορίες, με στόχο την αναγνώριση των χρηστών που κρύβονται πίσω από ψεύτικους λογαριασμούς, χρήστες που ανεβάζουν πορνογραφικές εικόνες, χρήστες που ανεβάζουν ψεύτικες και παραπλανητικές πληροφορίες», δήλωσε στην εφημερίδα Post-Courier.

Το Facebook έχει αντιμετωπίσει εξονυχιστικούς ελέγχους σε συνέχεια του σκανδάλου με την Cambridge Analytica και έχει επικριθεί για τον τρόπο που έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις ψευδείς ειδήσεις.

Η άνοδος των λεγόμενων «ψευδών ειδήσεων» έχει μετατραπεί σε μεγάλο πρόβλημα για τις εταιρείες τεχνολογίας διεθνώς. Αυτές έχουν αντιμετωπίσει σημαντική κριτική για το ότι δεν προειδοποιούν τους χρήστες όταν πληροφορίες μπορεί να είναι λανθασμένες ή παραπλανητικές.

«Μπορούμε επίσης να ελέγξουμε την πιθανότητα να δημιουργήσουμε ένα νέο κοινωνικό δίκτυο για τους κατοίκους της Παπούα Νέα Γουινέα, προκειμένου να δημιουργούν πραγματικούς λογαριασμούς», ανέφερε ο κ. Μπάζιλ.

«Αν χρειαστεί, θα μπορέσουμε στη συνέχεια να συγκεντρώσουμε τους ντόπιους προγραμματιστές για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα που θα είναι πιο βολική για τους κατοίκους της Παπούα Νέα Γουινέα, προκειμένου να επικοινωνούν εντός αλλά και εκτός της χώρας», υπογράμμισε.


hania.news
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.