Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Τι θα τα κάνετε τα λεφτά, θα τα πάρετε μαζί σας;



Δημήτρης Κανελλόπουλος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας.Θυμάστε εκείνο το απολύτως επιτυχημένο που είχε πει στη Βουλή για τους εργαζόμενους που είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους; Αυτό είναι last year, τώρα έχουμε καινούργιο απόφθεγμα.

Είπε κατά λέξη ο κ. Μητσοτάκης, στους νέους που είχε απέναντί του και θα ήταν νέοι προσεκτικά επιλεγμένοι αν κρίνουμε από τις σέλφι που έβγαζαν μετά με τον πρωθυπουργό σαν χαρωποί ΔΑΠίτες, «να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά» και ότι "ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω", ενώ δεν πρέπει το μοναδικό κίνητρο να είναι "να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά".

Με απλά λόγια, τι τα θέλετε μωρέ τα λεφτά; Ζήστε και λίγο τον έρωτα.

Μετά πέρασε σε τουριστική γεωγραφία: "Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει συνολικά καλές δουλειές, καλές απολαβές, οικογένεια, φίλους και ένα εξαιρετικό περιβάλλον στο οποίο να εργάζεται κανείς αλλά και να ζει". Θα είχε προφανώς στο μυαλό του τους εργαζόμενους στον τουρισμό που ζουν κι εργάζονται στον... παράδεισο των ελληνικών νησιών (εξ ου και 50.000 θέσεις εργασίας έμειναν κενές).  

Και αν παρόλα αυτά συνεχίζετε να έχετε πρεμούρα με τα λεφτά, μάθετε πως "το κόστος ζωής παραμένει πιο χαμηλό από ότι σε πάρα πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και το ίδιο ισχύει και για τις Ηνωμένες Πολιτείες". Όντως το κόστος είναι μικρότερο στην Ελλάδα αλλά ξέχασε να συμπληρώσει ο κύριος Μητσοτάκης ότι και οι μισθοί στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότεροι σε σχέση με το εξωτερικό.

Αλλά μην σας νοιάζει, ακόμα και αν δεν πληρώνεστε καλά, "υπάρχει πάντα στην Ελλάδα ένας μηχανισμός υποστήριξης, οικογένεια, φίλοι, που κάνουν τη ζωή μας εδώ πιο εύκολη και πιο ευχάριστη". Εντάξει, το τερμάτισε. Μηχανισμός υποστήριξης! Είναι εντελώς αλλού.

Είμαι σίγουρος πως στο τέλος θα τους ευχήθηκε και καλές διακοπές. Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα. «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα / Κρύο δεν έκανε ποτέ / Έλα απόψε για να νιώσεις / Όπως δεν ένιωσες ποτέ / Θες να πάμε μια βόλτα /Σε μια χώρα μαγική / Όπου όλοι διασκεδάζουν / Λέν' πως είν' και ειδικοί» 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.