Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Επικό ”τρολάρισμα” της Ζαχάροβα στον νεοταξίτικο….άφυλο παραλογισμό

Στα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύτηκε μια οδηγία από το γραφείο του υπουργού, σύμφωνα με την οποία συμβουλεύει τους Αμερικανούς διπλωμάτες να μην χρησιμοποιούν “προβληματικές” λέξεις όπως “μητέρα”, “πατέρας”, “ο σύζυγος” και “η σύζυγος”.

Σύμφωνα με την οδηγία, η προσφώνηση επίσης ανθρώπων ως “κυρίες και κύριοι” θεωρείται πλέον “προσβλητική” από την αμερικανική κυβέρνηση.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει επίσης να μην προσδιορίζεται η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου αποκλειστικά βάσει της εμφάνισης ή του ονόματος, καθώς το φύλο μπορεί να αλλάζει τακτικά.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτείνει την αντικατάσταση αυτών των “προβληματικών” λέξεων με λέξεις όπως 

“όλοι”, “άνθρωποι”, “όλοι σας”, “γονέας”, “παιδί”, “εταίρος” και “σύντροφος”.

Ζαχάροβα
: Ειλικρινά μιλώντας, η προσφώνηση πολλών Αμερικανών διπλωματών ως “κυρίες και κύριοι”, ανεξάρτητα από την ασταθή ταυτότητα φύλου τους, φαίνεται προβληματική εδώ και πολύ καιρό, λαμβάνοντας υπόψη την αιματηρή συμβολή τους στις παγκόσμιες συγκρούσεις.
Αλλά και το να τους απευθύνεσαι ως “άνθρωποι”, κατά τη γνώμη μου, είναι κάτι που κάποιοι από αυτούς πρέπει ακόμη να κερδίσουν”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.