Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Η έκρηξη του απρόβλεπτου

Του Απόστολου Αποστόλου*

Και αφού οι γάμοι και τα πανηγύρια τέλειωσαν και "παγκοσμιοποιηθήκαμε" για ακόμη μια φορά με την παρονομασία της πραγματικότητας, τώρα έρχονται τα δύσκολα για τα πολιτικά κόμματα της παρα-δημοκρατίας.

Τα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) μετά από τους πασίχαρους εορτασμούς του τελευταίου νομοσχεδίου που ψήφισαν μαζί είναι μπροστά  σε αδιέξοδα και με εξαντλημένα τα όρια τους κάνοντας απολογισμούς για την εξέλιξή τους, αλλά τίποτα δεν τους βγαίνει θετικό.

Η ΝΔ έχει κάνει την πολιτική ακέραιο πρωτογονισμό. Σήμερα βρίσκεται σε  σύγκρουση με όλα τα μέτωπα. Αγρότες,  φοιτητές, ακρίβεια, φάρμακα, χρέος εξωτερικό και εσωτερικό, εξωτερική πολιτική με την Τουρκία κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αφρό της πολιτικής αοριστίας, με τις ευκαιριακές μεταβλητές, κατρακυλάει με πάθος σε ποσοστά του 2 με 3%. Εκφράζοντας μια πολιτική του τίποτα με το τίποτα, δια του τίποτα. Το ΠΑΣΟΚ πλειοδοτεί στις συνήθειες των διατεταγμένων  γραμμών. Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ παραμένει προσκυνημένη στην άκρα επίταση κάποιου θολού προοδευτισμού. Για την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ δεν υπάρχουν σχόλια, γιατί είναι κόμμα χωρίς οξυγόνο και χωρίς μέλλον. Τα υπόλοιπα  δεξιά κόμματα με τον επιπόλαιο και προκατειλημμένο ενθουσιασμό τους, επιδίδονται σε οραματικούς σπασμούς ενός αφηρημένου ανθρωπισμού. Για παράδειγμα δεν κατάλαβαν ότι με το τελευταίο νομοσχέδιο φθάνουμε στο  πρόγραμμα Lebensborn. Το ΚΚΕ έδειξε με το τελευταίο νομοσχέδιο ότι πλησιάζει κάποιες φορές  τα γεγονότα με ευθύνη όταν δε μπερδεύεται με τη μακαριότητα του διεθνισμού.

Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεμένει πλέον από τα μεγάλα τραγούδια του ψεύδους του.  Βλέπετε τα μεγάλα τραγούδια του ψεύδους θέλουν και μεγάλους αντίλαλους και που να βρεθούν οι μεγάλοι αντίλαλοι όταν από παντού κλείνεται ο ορίζοντας από τα επείγοντα και ασφυκτικά ζητήματα.

Είναι γεγονός ότι η  ΝΔ έχει ραγίσει και μάλλον δεν κολλάει μετά και το τελευταίο νομοσχέδιο του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Και αυτό γιατί όλοι κατάλαβαν ότι η οικογένεια Μητσοτάκη έχει δικούς της σκοπούς και παίζει προσωπικά παιχνίδια για να κατακτήσει θέσεις στους διεθνείς οργανισμούς. Το νομοσχέδιο αρχικά είχε προγραμματιστεί για το τέλος της τετραετίας, αλλά ο αλυτρωτισμός του κ. Μητσοτάκη το έφερε συντομότερα για να δείξει στα βαμπίρ της παγκοσμιοποιημένης εξουσίας ότι είναι καλός μαθητής και εφαρμόζει την  ατζέντα που του έχουν δώσει. Επιπλέον όλοι στη ΝΔ γνωρίζουν ότι διαθέτει  μια εφεδρεία προθύμων της μητσοτάκειας πολιτικής που θα αντικαταστήσουν στις επόμενες εκλογές όποτε εκείνες γίνουν (σε τέσσερα χρόνια, πιο σύντομα ίσως) όλους τους νεοδημοκράτες που προέρχονται από τα παλιά τζάκια του κόμματος.

Γνωρίζοντας ο κ. Μητσοτάκης ότι τα κόμματα της παγκοσμιοποιημένης ατζέντας (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) αποτελούν κόμματα του εκσυγχρονισμένου σχεδιασμού, του κανόνα της αναχάραξης και του αναπλασμού των όρων και ότι θα συστρατευτούν μαζί του ως ημεροφύλακες στις επιταγές της νέας εποχής, θα φέρει (φαντάζομαι σύντομα) προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο τα πρωτόκολλα των Πρεσπών, γιατί θα είναι εκεί για μια ακόμη φορά  τα πολιτικά κόμματα  έτοιμα στη συμπόρευση μαζί του. Και προσαρμοσμένα όπως είναι στην «κοινήν μαλακιζόμενον δίαιτα» κατά τον Ηρόδοτο (Α, 30, 34) θα σώσουν για μια ακόμη φορά τον Αυτοκράτορα.

Πόσο γρήγορα  ξεχνούν τα πολιτικά κόμματα τα ψηφίσματα της ΕΕ για την ελλειμματική μας δημοκρατία με την πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη; Αλλά βέβαια τα κόμματα είναι δεμένα με τις παγκοσμιοποιημένες προσταγές, προσανατολισμένα στην εμπνοή της νέας εποχής, στη παραχάραξη όλων των οριζόντων. Στη χόβολη όμως των εξελίξεων κάτι μπορεί να προκαλέσει την έκρηξη του απρόβλεπτου. Δηλαδή να δουν σύντομα τα πολιτικά κόμματα τα ποσοστά τους να κατρακυλάνε. Εξάλλου οι μετρήσεις το δείχνουν. Ο κανένας ως καταλληλότερος πρωθυπουργός   από το 17%, έφτασε στο 27,8%, και το ποσοστό αύξησης  τρέχει με ταχύτητες.

*Καθηγητής Πολιτικής και Κοινωνικής Φιλοσοφίας 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.