Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Το... όραμα Πρετεντέρη και Μπογδάνου


Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

O Γιάννης Πρετεντέρης δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζεται αρνητικά για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Είτε στο ραδιόφωνο, στον «Θέμα 104,6» που έχει πρωινή εκπομπή, είτε στις εφημερίδες που αρθρογραφεί, τα «Νέα» και το «Βήμα». Κάθε φορά που το κάνει, βγάζω βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης, είναι η αλήθεια. Είμαστε σε σωστό δρόμο. Το σκέφτεστε να είχε θετική άποψη και να μας εξυμνούσε; Θα έπρεπε να δούμε τι φταίει, να αναζητήσουμε τι κάνουμε στραβά και τι πρέπει να αλλάξουμε.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν τα δύο πρόσωπα που σημάδεψαν αρνητικά την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Κοινός τόπος, η επιθυμία τους ή, έστω, η διαπίστωσή τους πως θα κλείσουν κάποια ΜΜΕ. Ο πρώτος προέβλεψε από ραδιοφώνου πως θα βάλουν λουκέτο διάφορες εφημερίδες όταν θα βγει η Νέα Δημοκρατία. Ευσεβής πόθος Χ2 για τον κ. Πρετεντέρη, 1ον) να βγει η Ν.Δ. και 2ον) να πάψουν να υπάρχουν «αντίπαλα» ΜΜΕ. Ο δεύτερος συμφώνησε με έναν χρυσαυγίτη στην προοπτική να μπουν τανκς στην ΕΡΤ και να την κατεδαφίσουν.

«Από το Μάιο, από το Σεπτέμβρη όλα αυτά θα αλλάξουν. Η “Αυγή”, η ΕΡΤ, η “Εφημερίδα των Συντακτών”, η “Νέα Σελίδα”, ο Ντοκουμέντος... να ζήσουμε να τους θυμόμαστε» απεφάνθη λοιπόν ο Γιάννης Πρετεντέρης προαναγγέλλοντας το κλείσιμο των παραπάνω μέσων. Τσιμουδιά εδώ από την ΕΣΗΕΑ όταν, πρόσφατα, διέγραψε έναν άλλον (Σωτήρη Καψώχα) για σχόλιο που έκανε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Πρετεντέρης λειτουργεί ως... λαγός του Βαγγέλη Μαρινάκη, του ιδιοκτήτη των «Νέων», του «Βήματος» και του πρακτορείου διανομής Τύπου «Αργος», ξέρουμε σίγουρα όμως ότι το τελευταίο, το «Αργος», επιχείρησε ήδη να αλλάξει την τιμολογιακή του πολιτική απέναντι στην εφημερίδα μας προκαλώντας της οικονομική ασφυξία. Μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου είναι, μονοπωλιακά προσπάθησε να λειτουργήσει.

Ευτυχώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού έβαλε ένα προσωρινό «στοπ» στα σχέδιά του. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η γνωστή επιτροπή στην οποία τοποθετήθηκε πρόεδρος η Βασιλική Θάνου προκαλώντας την οργή της Νέας Δημοκρατίας, των ΜΜΕ του Μαρινάκη, του Πρετεντέρη και πολλών άλλων. Τώρα καταλαβαίνουμε το γιατί...

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποτελεί διαφορετική περίπτωση, μια και επιπλέον επιθυμεί να κατέβει για βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Η αμετροέπειά του, ωστόσο, και η έλλειψη ηθικών και δημοσιογραφικών φραγμών απέβησαν μοιραία.

«Δεν έχετε ιδέα τι έχει να γίνει στην ΕΡΤ αν βγει η Νέα Δημοκρατία» έγραψαν στο twitter και έσπευσε ο δημοσιογράφος να το... επιβεβαιώσει. Εκεί, λοιπόν, πετάχτηκε ένας χρυσαυγίτης γράφοντάς του: «Αυτά περιμένουμε 4 χρόνια. Ενα τανκς από έξω και να γυρίσουμε τη σκηνή Ηλία ρίχ' το». Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συμφώνησε: «Ψηφίστε σωστά και το 'χουμε!».

Το τι επακολούθησε δεν λέγεται. Ολόκληρο το διαδίκτυο, εκτός των ακροδεξιών, βγήκε εναντίον του. Αλλά και αρθρογράφοι. Ο ίδιος προσπάθησε στη συνέχεια να τα... μπαλώσει, τόσο από την εκπομπή του στον «Θέμα 104,6» όσο και από άλλα «φιλικά» ΜΜΕ, όπως ο ΣΚΑΪ. Ζήτησε να βγει και στην ΕΡΤ αλλά η ΕΡΤ -κακώς- δεν του έδωσε βήμα. Δεν τα πήρε πίσω τα περί κατεδαφίσεως πάντως, μη νομίζετε, έβγαλε ωστόσο από το κάδρο τα τανκς.
Εγινε... θύμα

Έγραψε και στο twitter: «Από χθες βάλλομαι από τα μέσα της κυβέρνησης, ανώνυμα κι επώνυμα, με ψεύδη, ύβρεις και απειλές. Αφορμή ότι εξέφρασα με λάθος τρόπο τη θέση ότι η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει. Η ΕΡΤ που με βρίζει, που πληρώνω, αλλά αρνείται να με βγάλει αέρα, η ΕΡΤ που κατάντησε αριστερογκεμπελικό ηχείο».

Εννοείται πως πρόσθεσε και λίγο μαδουρισμό στη συνταγή. Η επιθυμία του πάντως, είτε την εξέφρασε με σωστό είτε με λάθος τρόπο, είναι συγκεκριμένη: να κλείσει η ΕΡΤ. Μόλις χθες αποκάλεσε κηφήνες τους εργαζομένους της.

Πληροφορίες ήθελαν από χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος τον Μπογδάνο, αν και με τη Ν.Δ. να κολυμπάει καιρό τώρα σε ακροδεξιά νερά, μια χαρά τής ταίριαζε ο Μπογδάνος... Δυστυχώς, τελικά, η Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε σήμερα πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Είναι πλήγμα για την πολιτική...

«Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε», λέει, λοιπόν ο Γιάννης Πρετεντέρης και μιλάει από προσωπική πείρα προφανώς λόγω Mega. Αλλά και λόγω «Βήμα FM» που, οποία έκπληξις, δεν τον έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως κραύγαζαν Πρετεντέρης, Παπαχρήστος, Ψαριανός, Τατσόπουλος κ.ά.) αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης (καταπίνοντας τη γλώσσα τους όλοι οι παραπάνω).

Ηταν τότε που η «Εφ.Συν.» πρόσφερε τις σελίδες της στους απεργούς του ΔΟΛ προκειμένου να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους.

Η αλήθεια είναι πως δίνουμε περισσότερη αξία στα λεγόμενα του Γιάννη Πρετεντέρη από εκείνη που πραγματικά έχουν. Τι κριτική να κάνεις σε κάποιον που προχωράει σε ρατσιστικά σχόλια για το μαλλί της Βασιλικής Θάνου, το όνομα της Ράνιας Σβίγκου, τα δόντια του Νίκου Μπελαβίλα κ.ο.κ. Ξέρετε τι βρήκε να πει ο κ. Πρετεντέρης τις ημέρες που είχαν εγκλωβιστεί τα παιδάκια στη σπηλιά στην Ταϊλάνδη και όλος ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα; Οτι αν είχε πέσει μέσα στη σπηλιά ο Νίκος Φίλης δεν θα μπορούσαμε να τον βγάλουμε με τίποτε.

http://www.efsyn.gr/arthro/orama-pretenteri-kai-mpogdanoy

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.