Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Έχεις γραφικό χαρακτήρα όταν πληκτρολογείς; Ναι, έχεις.


Ίσως δεν είναι απολύτως σωστός ο τίτλος, όμως ο τρόπος με τον οποίο πληκτρολογούμε και εκφραζόμαστε στο διαδίκτυο πραγματικά μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία ψηφιακής ιδιοσυγκρασίας η οποία από την μεριά της επισημαίνει και στοιχεία της συμβατικής μας προσωπικότητας.
Δεν πρέπει να παραλείπουμε να παραδεχτούμε βέβαια πως συχνά υπερβάλουμε στο διαδίκτυο και δεν είναι λίγες οι φορές που συναντώντας τελικά κάποιον διαδικτυακό φίλο αντιλαμβανόμαστε διαφορές στον χαρακτήρα, όμως πολλά στοιχεία της διαδικτυακής μας παρουσίας πράγματι πιστοποιούν στοιχεία του χαρακτήρα μας ή αν μη τι άλλο προϊδεάζουν για το τι να περιμένουμε από έναν συγκεκριμένο χρήστη στην διαδικτυακή συναναστροφή μαζί του.

Γκρίκλις, αυτή η μάστιγα.


H pliktrologisi pou katargei ta or80grafika και μπορεί πραγματικά να σε τυφλώσει.

Είναι ο χρήστης που δεν ενδιαφέρεται για την λεπτομέρεια. Δεν ενδιαφέρεται καν αν ενοχλεί. Δεν αντιλαμβάνεται ποιος χώρος είναι προσωπικός και ποιος δημόσιος.

Δεν αναγνωρίζει σε πόσους απευθύνεται όταν αφήνει ένα σχόλιο, θεωρώντας πως εφόσον σχολιάζει για παράδειγμα σε ένα δικό μου στάτους άρα απευθύνεται αποκλειστικά σε εμένα. Αγνοεί παντελώς πως εκείνη τη στιγμή μπορεί να ενοχλεί τους 4800+ φίλους μου που μπορούν να διαβάσουν το σχόλιο.

Δεν συνηθίζει να σκέφτεται πριν πληκτρολογήσει. Γράφει ό,τι σκέφτεται την ώρα που το σκέφτεται ή και χωρίς να σκέφτεται. Δεν διαβάζει ποτέ τι έχει γράψει πριν πατήσει το Enter – πώς θα μπορούσε άλλωστε; Άρα δεν έχει συνειδητότητα, δεν έχει δηλαδή αίσθηση του πώς ο ίδιος αποκαλύπτεται σε άλλους.

Τα γκρίκλις στα στάτους σημαίνουν πως σε εκείνο το προφίλ θα βρείτε πυρήνα ομοίων. Τίποτα δεν συντηρείται για καιρό αν υπάρχουν αντιδράσεις άρα για να συνεχίζεται μία τέτοια παρουσία σημαίνει πως υπάρχει ισχυρό ποσοστό χειροκροτήματος από ομοίους. Κι αν τελικά αυτοί περνάνε καλά εκεί και μπορούν και συνεννοούνται, οκ, οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε ένα ιδιαίτερο ταλέντο.

[Εδώ να επισημάνω και την περίπτωση όπου κάποιος επειδή είναι γνωστός και σου έχει ξαναμιλήσει, επιλέγει να σου αφήσει ένα άσχημο σχόλιο με άλλο λογαριασμό του πληκτρολογώντας σε greeklish, θεωρώντας πως έτσι δε θα καταλάβεις.. τον γραφικό του χαρακτήρα. lol Πρόκειται για τον απόλυτο "γραφικό" χαρακτήρα και δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή :-)]

ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ.

Είναι ο χρήστης με αυτοπεποίθηση, αυτός που δε θέλει απλά να ξεχωρίζει αλλά πραγματικά πιστεύει πως ξεχωρίζει. Πρόκειται για τον χρήστη που σε μια παρέα όπου μιλούν όλοι, θα σηκωθεί για να μιλήσει και να ακουστεί.

Και εδώ μπορούμε να υποθέσουμε πως οι χρήστες αυτοί δεν αντιλαμβάνονται πόσους μπορούν να ενοχλούν εφόσον τους απασχολεί απλά να ακουστούν.

Τα κεφαλαία σε συγκεκριμένες λέξεις συχνά δεικνύουν οργή ή ένταση αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο ειδικά αν δεν γνωρίζεις να πληκτρολογείς εισαγωγικά και αντ'αυτού πληκτρολογείς <<.

Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι στο διαδίκτυο είναι ένα αξεσουάρ της διαδικτυακής σου εμφάνισης και τα κεφαλαία είναι το καπέλο που αποφασίζεις να φορέσεις με το ζόρι στο κεφάλι των άλλων.

...Τελείτσες..για...μια..σκέψη..κι έναν..........προβληματισμό.

Δεικνύει πραγματικά διάθεση προβληματισμού με ισχυρή δόση ρομαντισμού ή ιδεοληπτικής όχλησης. Ο χρήστης που πληκτρολογεί με πολλές τελίτσες ενδιάμεσα πραγματικά σκέφτεται πολύ την ώρα που πληκτρολογεί αγνοώντας πως καλό θα ήταν πρώτα να σκεφτεί και ύστερα να πληκτρολογήσει.

Αυτός ο χρήστης θέλει να μιλήσει. Να το βγάλει από μέσα του. Θέλει οπωσδήποτε, όχι τόσο την προσοχή σου, όσο την τρυφερότητα σου. Σπανίως έχει σημασία τι γράφει. Σου ζητά να του δώσεις μια ευκαιρία. Έχει την βεβαιότητα πως σου το οφείλει να γράψει. Πως του το ζητάς. Το περιμένεις. Για αυτό τέτοια στάτους θα τα συναντήσεις συνήθως σε προφίλ ανθρώπων με πολλούς φίλους με τακτικότητα μάλιστα παρουσία στα σχόλια.

Είναι εκνευριστικό να διαβάζεις 5 ή 10 γραμμές στάτους γεμάτο με τελίτσες αλλά πραγματικά υπάρχει τρυφερότητα εκεί. Αγνή τρυφερότητα που πολεμά να εκφραστεί. Αν την αντέχεις μέσα στις σκοτούρες σου τότε την ανέχεσαι.

Αν δεν υπάρχει ανταπόκριση από σχολιαστές ο χρήστης με τις τελίτσες απλά δεν ξέρει τι να γράψει κι αυτό που τελικά κατορθώνει και γράφει, απλά και μόνο για να δηλώσει παρουσία, είναι απολύτως αδιάφορο στους άλλους.

Θαυμαστικά!!! Με ή χωρίς!!!μονάδες!!!111

Κατηγορία χρήστη: Ο χειροκροτητής. Σε συμπαθεί πολύ αυτός που δε μπορεί να εκφραστεί ή δε θέλει κι όμως κάθεται και σου προσφέρει ένα διαρκές επιφώνημα θαυμαστικών. Διότι αυτό είναι τα θαυμαστικά. Ένα επιφώνημα.

Εάν ο χρήστης χρησιμοποιεί μονίμως αυτό τον τρόπο έκφρασης, οκ, δεν περιμένεις και πολλά. Πιθανότατα δεν μπορεί να σκεφτεί ή το θεωρεί χάσιμο χρόνου να σκεφτεί ή το βρίσκει απολύτως κοπιαστικό να εκφραστεί. Αφήνεται να κατακλυστεί από το συναίσθημα. Δεν ενδιαφέρεται για την έκφραση.

Την φοβάται. Είναι ο χρήστης που σε μια παρέα το μόνο που θα σου απευθύνει όσες φορές συναντήσεις το βλέμμα του είναι «τι άλλα νέα;» αλλά είναι ο πρώτος που θα γελάσει με το αστείο σου. Ψυχούλες.

Έχουν μια γλύκα αυτοί οι χρήστες. Άσε που δε νιώθεις και υποχρεωμένος να τους απαντήσεις σε κάτι.

Τα θαυμαστικά με τις μονάδες!!!11 δείχνουν εμφανώς εκρηκτικό χαρακτήρα. Είναι αυτός που μερακλώνοντας με το τραγούδι θα σηκωθεί φουριόζος από το τραπέζι, θα πάρει παραμάζωμα το τραπεζομάντηλο, τα ποτήρια, τα πιάτα κι αέρα επανάσταση.

Είναι ο παρορμητικός. Ο «πληκτρολογώ και τρέμω». Δε θέλω να φανταστώ πώς οδηγεί..

Πάνω από 10 γραμμές στάτους ΚΑΙ συμπληρώνει με σχόλιο.

Ο φλύαρος αλλά και αδαής.

Τα facebook status έχουν πλέον επιλογή Edit – όπως και τα σχόλια – όπου εάν θέλεις να διορθώσεις ή να συμπληρώσεις κάτι, πας στο Edit και σε αφήνει να το αλλάξεις.

Αν δεν το γνωρίζεις αυτό, προσπαθείς να διορθώσεις το "κακό" συμπληρώνοντας με σχόλιο.

Ειρήνη Βουτσκόγλου
Μαθηματικός
MSc Πληροφοριακά Συστήματα

Πηγή: divcast.gr

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)