Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Θεωρίες Συνωμοσίας(?): Ο Άρης δέχτηκε επίθεση με πυρηνικά όπλα

Η ζωή στον Άρη καταστράφηκε από πυρηνική επίθεση, λέει Αμερικανός φυσικός. Πηγή: Supplied

Κάποια στιγμή στην ιστορία του, ο Άρης δέχτηκε επίθεση με πυρηνικά όπλα, ισχυρίζεται Αμερικανός φυσικός.

ΣΕ ΜΙΑ αμφιλεγόμενη μελέτη του, ο φυσικός δρ. Τζον Μπράντεμπουργκ (Dr. John Brandenburg) λέει ότι η ζωή στον Άρη εξαλείφθηκε από μια πυρηνική επίθεση. Ο Μπράντεμπουργκ είναι θεωρητικός φυσικός πλάσματος, με σπουδές στο Lawrence Livermore National Lab της Καλιφόρνιας. Έχει εργαστεί σε πειράματα ελεγχόμενης σύντηξης για την παραγωγή ενέργειας και πήρε μέρος στην αποστολή του διαστημοπλοίου Clementine, το οποίο ανακάλυψε νερό στους πόλους της Σελήνης.



Δρ. Τζον Μπράντεμπουργκ

Ωστόσο, η κύρια δουλειά του Μπράντεμπουργκ είναι να ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια του Αϊνστάιν για την ενοποίηση των δύο θεμελιωδών δυνάμεων της φύσης, της βαρύτητας και του ηλεκτρομαγνητισμού.
Ο Μπράντεμπουργκ είναι πεπεισμένος ότι ο Άρης είχε κάποτε πολιτισμό και οι κάτοικοί του αποδεκατίστηκαν ύστερα από επίθεση που δέχτηκαν από μια προηγμένη εξωγήινη φυλή. Όσο κι αν αυτό ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ο Μπράντεμπουργκ έχει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.
Ωστόσο, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Σύμφωνα με τον Αμερικανό φυσικό, το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί κάποια στιγμή και στους κατοίκους της Γης.
Μάλιστα ο Μπράντεμπουργκ έχει γράψει στο παρελθόν κι ένα βιβλίο με τίτλο “Dead Mars, Dying Earth”.
Η μελέτη του Μπράντεμπουργκ υποστηρίζεται από δύο άλλους ειδικούς, τον μηχανικό διαστήματος δρα Ρόμπερτ Ζουμπρίν και τον ειδικό του διαστήματος δρα Ντέιβιντ Λίβινγκστον.
Επίσης από τον συγγραφέα και ερευνητή Μάικ Μπάρα, ο οποίος έχει γράψει μια μονογραφία πάνω στο μυστηριώδες φως που παρατηρήθηκε στον Άρη σε δύο φωτογραφίες της NASA, οι οποίες ελήφθησαν σε διαφορετικές μέρες. Ο ίδιος διατύπωσε τη θεωρία ότι ο Άρης ήταν κάποτε το φεγγάρι ενός μεγαλύτερου πλανήτη που καταστράφηκε.
 
Αυτοί οι κρατήρες στη Mare Acidalium του Άρη θα μπορούσαν να έχουν γίνει
από πυρηνικά όπλα. Πηγή: NASA/JPL/University of Arizona


Ο δρ. Μπράντεμπουργκ στηρίζει τους ισχυρισμούς του στο ότι το μοτίβο των ισοτόπων στην ατμόσφαιρα του Άρη, ιδιαίτερα οι μεγάλες συγκεντρώσεις του στοιχείου Ξένον-129, είναι παρόμοιο με το μοτίβο που παρατηρείται στις πυρηνικές δοκιμές στη Γη, ή στα πυρηνικά ατυχήματα.

Ο Άρης φαίνεται ότι κάποτε είχε ζωή, η οποία αναπτύχθηκε χάρη στο μεγάλο ωκεανό που υπήρχε εκεί και στο γεγονός ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου κρατούσε την θερμοκρασία σε φιλικά για τη ζωή επίπεδα. Άλλωστε το κόκκινο χρώμα που έχει σήμερα ο πλανήτης οφείλεται στο γεγονός ότι είχε μια ατμόσφαιρα πλούσια σε οξυγόνο.

Ο Μπράντεμπουργκ εκτιμά ότι κάποιο καταστροφικό γεγονός συνέβη πριν από 200 έως 500 εκατομμύρια χρόνια, το οποίο συμπίπτει με την Κάμβρια περίοδο στη Γη, όταν η ζωή άρχισε να εξαπλώνεται στον πλανήτη μας.

Η ταχύτατη εμφάνιση των μορφών ζωής στον πλανήτη μας θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της “κλωτσιάς” που δέχτηκε η Γη από τα συντρίμμια και τα θραύσματα που έπεσαν από τον Άρη.
Πιστεύει πως μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, όταν αυτό θα είναι εφικτό, θα λύσει πολλές από τις απορίες μας, πράγμα που ίσως συμβάλλει στη σωτηρία της Γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.