Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ανεργία: 5 τρόποι για να βελτιώσετε την ψυχολογία σας στα δύσκολα (@@ ...)


(Ετσι το βάζουμε το θέμα... Να 'χαμε να λέγαμε... Θεωρητικές μ@λ@κίες ... Lemmy)
(Διαβάστε το όμως... Μπορεί σε κάποιους να φανεί χρήσιμο...)

Με τα επίπεδα της ανεργίας να μη λένε να πέσουν, είναι πολύ πιθανό να βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να βρίσκεστε χωρίς δουλειά. Σίγουρα, δεν είναι μία ευχάριστη κατάσταση, ειδικά όταν τίθεται θέμα καθημερινής επιβίωσης, αλλά το να χάσετε την ψυχραιμία σας και να μένετε με τις ώρες ξαπλωμένοι στον καναπέ, φορώντας τις πιτζάμες σας δεν θα σας βοηθήσουν καθόλου να κρατήσετε ψηλά το ηθικό σας. Τι μπορείτε να κάνετε που δεν θα σας κοστίσει καθόλου χρήματα, αλλά θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε την ψυχολογία σας;

Επεκτείνετε τις γνώσεις σας
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάποιο σεμινάριο που θα χρειαστεί αν πληρώσετε, αλλά σε δωρεάν μαθήματα. Κι όμως, στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα που αφορούν κάθε επαγγελματικό πεδίο και εξειδίκευση.

Ξεκινήστε γυμναστική
Η σωματική άσκηση όχι μόνο θα ωφελήσει το σώμα σας, αλλά και την ψυχική σας υγεία, αφού μέσα από τη γυμναστική εκκρίνονται ενδορφίνες και σεροτονίνη, ορμόνες που σχετίζονται με την καλή διάθεση και τη μείωση του άγχους. Το περπάτημα, το γρήγορα περπάτημα ή και το τρέξιμο (για τους πιο έμπειρους) είναι το είδος της σωματικής άσκησης που και δεν θα σας κοστίσει και προσφέρεται για όλες τις ηλικίες.

Προσφέρετε
Είτε πρόκειται για να κρατήσετε τον γάτος ενός φίλου σας, όταν εκείνος λείπει ταξίδι, να βοηθήσετε μία μεγάλη σε ηλικία κυρία με τις σακούλες του σούπερ μάρκετ ή να προσφέρετε φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη, η έννοια της προσφοράς θα σας βοηθήσει να μείνετε αισιόδοξοι και να ενισχύσετε το πνεύμα σας.

Ξεκινήστε ένα χόμπι
Μπορεί να είναι οτιδήποτε από πλέξιμο και μαγειρική μέχρι κηπουρική και ζωγραφική, αλλά ένα χόμπι θα σας βοηθήσει αν περάσετε τον χρόνο σας δημιουργικά. Όταν κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με την ανεργία είναι πολύ δύσκολο να παραμένει άπραγος και να μη βρίσκει τίποτα για να γεμίσει δημιουργικά την ημέρα του, οπότε ένα χόμπι θα σας βοηθήσει να νιώσετε ότι παράγετε.

Επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας
Εάν η ψυχολογία σας έχει ήδη πάρει την κάτω βόλτα και τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει καταφέρει να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε ένα ειδικό ψυχικής υγείας. Και πριν προλάβετε να πείτε ότι θα σας στοιχίσει μια περιουσία, ο Δήμος Αθηναίων παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και, μάλιστα, οι άνεργοι έχουν προτεραιότητα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.