Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

BITAMINH D: Μπορει να μειωσει τα αλλεργικα σας συμπτωματα μεσα σε μια εβδομαδα!


Εκατομμύρια άνθρωποι ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα αυτοάνοσων παθήσεων. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι αλλεργικές αντιδράσεις, εξανθήματα, ακόμα και αρθρίτιδα ή απλά πρωινή καταρροή. Αυτό που πιθανώς να μην ξέρετε είναι ότι υπάρχει μια βιταμίνη που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από όλα αυτά τα γνωστά συμπτώματα αλλεργιών.

Η βιταμίνη D είναι η μόνη βιταμίνη της οποίας οι περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν έλλειψη και οι επιπτώσεις αυτής της έλλειψης είναι εμφανείς παντού.
Τα συμπτώματα των αυτοάνοσων παθήσεων προκαλούνται συνήθως από μικρόβια. Ας πάρουμε για παράδειγμα τους δερματικούς ερεθισμούς όπως η κνίδωση. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ποσοστό 70% των περιπτώσεων κνίδωσης σήμερα μπορεί να οφείλονται σε ένα συγκεκριμένο μικρόβιο. Αυτό το μικρόβιο είναι γνωστό ως ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori). Εισβάλλει στον οργανισμό σας μέσα από μολυσμένο νερό και αλλοιωμένα τρόφιμα ή μέσω προσωπικής επαφής. Το μικρόβιο H. pylori προκαλεί φλεγμονή και, όπως προκύπτει από έρευνες, πιθανώς να αποτελεί την κύρια αιτία του καρκίνου του στομάχου.

Πού μπορούμε λοιπόν να βρούμε τη βιταμίνη D; Η βιταμίνη D καταπολεμά τα επικίνδυνα ελικοβακτηρίδια του πυλωρού και διαθέτει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των αλλεργιών και των λοιμώξεων του εντέρου. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν λαμβάνουμε επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D.
Σύμφωνα με μία μελέτη, η βιταμίνη D κατάφερε να ανακουφίσει άμεσα από τα συμπτώματα δερματικού ερεθισμού οφειλόμενου κατά πάσα πιθανότητα στο βακτήριο H. pylori. Οι ερευνητές απέδειξαν ότι η λήψη 4000 IU βιταμίνης D οδηγεί σε 30% βελτίωση των αλλεργικών συμπτωμάτων σε μία εβδομάδα καθώς και σε βελτίωση έως και 40% μέσα σε διάστημα 12 εβδομάδων.

vitamine d inside 2

Τόσο οι επιστήμονες όσο και οι γιατροί συμφωνούν ότι η λήψη βιταμίνης D αποτελεί βασικό όπλο για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, όταν η ποσότητα βιταμίνης D που λαμβάνουμε δεν είναι αρκετή, τα λεμφοκύτταρα, το σημαντικότερο όπλο του οπλοστασίου του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά σοβαρές λοιμώξεις που πλήττουν τον οργανισμό μας.
Σύμφωνα με μια μελέτη που αφορά συγκεκριμένα το βακτήριο H. pylori, στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, ο οργανισμός μας έχει μεγάλη ανάγκη τη βιταμίνη D όταν πλήττεται από λοιμώξεις. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, σε περιπτώσεις λοιμώξεων που οφείλονται στο βακτήριο H. pylori, ο οργανισμός μας ενεργοποιεί τους υποδοχείς βιταμίνης D, δίνοντας σήμα για τη δημιουργία περισσότερων αντισωμάτων για την καταπολέμηση του μικροβίου. Σε περιπτώσεις ανεπάρκειας βιταμίνης D, δεν είναι δυνατή η καταπολέμηση των μικροβίων με αποτέλεσμα την παρουσίαση λοιμώξεων.

Πολλά από τα συνήθη συμπτώματα που μοιάζουν με αλλεργικές αντιδράσεις οφείλονται σε λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια όπως το βακτήριο H. pylori. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι διάφορες μελέτες συσχετίζουν την έλλειψη βιταμίνης D με την άμεση απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στα βακτήρια. Καθώς η βιταμίνη D αποτελεί βασικό συστατικό του ανοσοποιητικού συστήματος και των λεμφοκυττάρων, συναντούμε πολλές άλλες λοιμώξεις που ανταποκρίνονται το ίδιο στη βιταμίνη D.

Τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D στη διατροφή μας αποτελούν το καλύτερο μέσο για καλή υγεία απαλλαγμένη από λοιμώξεις. Τα φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D3 στο αίμα είναι 50 ng/ml. Πρόκειται για τα επίπεδα που απαιτούνται για την πρόληψη λοιμώξεων. Μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε τις σχετικές εξετάσεις για να διαπιστώσετε τα επίπεδα της βιταμίνης D3. Αρκεί μια επίσκεψη στο γιατρό σας.

vitamine d inside




















Τα μανιτάρια, τα αυγά, ο άγριος σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια περιέχουν βιταμίνη D3. Ίσως είναι δύσκολο να βρείτε φυσικές πηγές της βιταμίνης D, για αυτό ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιείτε συμπληρώματα διατροφής. Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα διατροφής βιταμίνης D, καλό είναι να αγοράζετε καλής ποιότητας συμπληρώματα που βασίζονται σε φυσικές πηγές της βιταμίνης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους και την οικογένειά σας, για να μάθουν κι εκείνοι τα οφέλη της βιταμίνης D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.