Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Όταν προσπαθείτε να τρέξετε μακριά, καταλήγετε να παραμένετε στο ίδιο σημείο.


Ας υποθέσουμε ότι λέτε στον εαυτό σας το εξής: «Μην σκεφτείς καν να φας τα ντόνατ σοκολάτας!» Τι ακριβώς σκέφτεστε τώρα; Να μην φάτε το ντόνατ σοκολάτας, σωστά; Όταν λοιπόν εστιάζετε στο να μην σκέφτεστε κάτι, θα καταλήξετε να το σκέφτεστε.

Η ίδια φιλοσοφία ισχύει και όταν θέλετε να απελευθερώσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος. Όταν προσπαθείτε επίμονα να φύγετε μακριά από ό,τι δεν σας αρέσει, είστε αναγκασμένοι να το σκέφτεστε τόσο πολύ ώστε τελικά θα καταλήξετε να κουβαλάτε αυτό το βάρος μαζί σας. Αλλά αν επιλέξετε να εστιάσετε την ενέργειά σας σε κάτι που σας αρέσει και θέλετε, θα αφήσετε το αρνητικό βάρος πίσω σας και θα προχωρήσετε μπροστά.

Συμβουλή: η απομάκρυνση από τα προβλήματά σας είναι ένας αγώνας που δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσετε. Προχωρήστε αντί να απομακρύνεστε. Αντί να προσπαθείτε να εξαλείψετε τα αρνητικά, επικεντρωθείτε στη δημιουργία κάτι θετικού ακριβώς για να αντικαταστήσετε τα αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.