Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε το smartphone σας καθημερινά;


Σαφώς, κανένας μας δεν έχει στο μυαλό του πως πρέπει στο τέλος κάθε ημέρας να καθαρίζουμε το κινητό... μας τηλέφωνο.
Για την ακρίβεια, ελάχιστοι μπαίνουν στη διαδικασία να περάσουν με ένα υγρό μωρομάντηλο τη συσκευή τους έστω και μία φορά το μήνα.

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχτεί αυτό όμως; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πολύ. Έρευνες θέλουν τον μέσο άνθρωπο να αγγίζει το κινητό του τηλέφωνο περίπου 150 φορές ημερησίως. Αμερικανοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως ένα και μόνο κινητό τηλέφωνο «κουβαλά» επάνω του 7.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, εκ των οποίων κάποια είναι ακίνδυνα, κάποια άλλα όμως κρύβουν τεράστιους κινδύνους για την υγεία μας.

«Όταν χρησιμοποιούμε το κινητό μας, η θερμοκρασία του αυξάνεται δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των επικίνδυνων μικροοργανισμών», τονίζει η μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, Λώρα Μποουέϊτερ.


To βακτήριo Εντερόκοκκος.

Συγκεκριμένα, τα κινητά μας τηλέφωνα είναι γεμάτα από τα βακτήρια Εντορόκοκκος, (που βρίσκονται στα κόπρανα) και Ψευδομονάδες (που βρίσκονται στα ζώα και το έδαφος). Οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα κινητά τηλέφωνα με πληκτρολόγια είναι ακόμα πιο βρώμικα λόγω των σχισμών που έχουν στην επιφάνειά τους, οι οποίες αποτελούν κυριολεκτικά εστία μικροβίων.


Τα βακτήρια Ψευδομονάδες.

Φροντίστε λοιπόν να καθαρίζετε καθημερινά τις συσκευές σας με απλά υγρά αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια ή με λίγο οινόπνευμα σε μικρά πομ πομ. Αξίζει τον κόπο, δε νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)