Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει στην απειλή μονομερούς αναδιάρθρωσης του χρέους

 
Το βασικό όπλο της κυβέρνησης με το οποίο είχε συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας πολύ πριν την πρώτη εκλογική του νίκη ήταν η απειλή μονομερούς αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατείχε η ΕΚΤ σε περίπτωση που έκλεινε τις ελληνικές τράπεζες.


Επίσης, στο οπλοστάσιο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Βαρουφάκης συμπεριέλαβε και τη δημιουργία του παράλληλου συστήματος πληρωμών. Αν τα σχέδια αυτά υλοποιούνταν ο Ντράγκι και η Μέρκελ θα έρχονταν σε εμάς με μια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία υποστήριξε ο πρώην Υπουργός. Η αντίδραση των εταίρων στις προτάσεις του ως Υπουργού Οικονομικών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης ήταν ανυπόφορη σιωπή και τοξική προπαγάνδα.

Ανέμενε ότι οι προτάσεις του θα γίνονταν κατανοητές από πιστωτές που επιθυμούσαν την επιστροφή των χρημάτων που είχαν δανείσει στην Ελλάδα. Η μόνη ερμηνεία για όσα έκανε η τρόικα είναι ότι δεν ήθελε πίσω τα χρήματά της.

Επέβαλε πολιτικές που δεν επέτρεπαν την παραγωγή εισοδήματος ώστε να γίνει αποπληρωμή του χρέους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.