Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ο αμερικανικός στρατός θέλει να συνδέσει το ανθρώπινο μυαλό με τους υπολογιστές


Μέσω μιας εμφυτεύσιμης θύρας που θα ανοίξει το "κανάλι" μεταξύ του εγκεφάλου και μοντέρνων ηλεκτρονικών. Η αμερικανική κυβέρνηση διερευνά μια τεχνολογία η οποία στοχεύει να μετατρέψει τους στρατιώτες σε Cyborg επιτρέποντας την απευθείας σύνδεση του εγκεφάλου τους με υπολογιστές... αναφέρει σε σημερινό άρθρο του ο Guardian.


Το παραπάνω δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά περιέχεται στο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο "Σχεδιασμός Συστήματος Νευρωνικής Μηχανικής" της Darpa, δηλαδή του τμήματος έρευνας και τεχνολογίας του αμερικανικού στρατού το οποίο αποκάλυψε σήμερα. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ανάπτυξη ενός εμφυτεύσιμου νευρωνικού interface που λειτουργεί σαν θύρα σύνδεσης μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών.

Παρόμοιες έρευνες έχουν ήδη διεξαχθεί σε Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και αφορούν κυρίως σε τεχνολογίες προσθετικής μελών ή απλοϊκού ελέγχου μηχανών με την σκέψη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποια αξιοσημείωτη εξέλιξη, αναφέρει το δημοσίευμα. Στέλεχος της Darpa, δήλωσε ότι τα καλύτερα συστήματα διεπαφής μεταξύ εγκεφάλου και υπολογιστών του σήμερα, μοιάζουν σαν να προσπαθούν να συνδέσουν δύο υπερ-υπολογιστές με ένα αρχαίο modem.

Φανταστείτε τις προοπτικές, εάν αναβαθμίσουμε τα εργαλεία μας ώστε να ανοίξουν μια δίοδο επικοινωνίας μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και των υπολογιστών".

Αυτός ο μεγαλόπνοος στόχος θα απαιτήσει σημαντικές ανακαλύψεις στη νευρολογία, τη μοριακή βιολογία, την επιστήμη υλικών χαμηλής ισχύος, τη φωτονική καθώς και την κατασκευή ιατρικών συσκευών καθώς και εκτενείς κλινικές δοκιμές, σύμφωνα με την έρευνα της υπηρεσίας του αμερικανικού στρατού.

lifο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.