Το FDA ενέκρινε: Τοξικό σάπιο κρέας να πωλείται ως «φρέσκο»
Μετά την ανάγνωση αυτού, μπορεί να μην εμπιστευτείτε ποτέ ξανά το Κογκρέσο ή το FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), πόσο μάλλον τις αλυσίδες εταιριών με είδη τροφίμων. Αυτή η τοξική πρακτική τροποποιεί ακόμη και το σοβαρά σάπιο κρέας ώστε να φαίνεται φρέσκο για εβδομάδες. Αυτό έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας.
Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν ότι πάνω από το 70% του βοείου κρέατος και κοτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά υφίσταται επεξεργασία με το δηλητηριώδες αέριο του μονοξειδίου του άνθρακα, και το FDA να το επιτρέπει, παρά τους γνωστούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Προτάθηκε ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο που απαιτούσε την επισήμανση του κρέατος που έχει υποστεί επεξεργασία με μονοξείδιο του άνθρακα, ωστόσο, δεν εκτελέστηκε ποτέ και το θέμα συγκαλύφθηκε εξ ολοκλήρου. [Νομοσχέδιο: H.R. 3115 (110ο) θεσπίστηκε στις 19 Ιούλιου 2007, ποτέ δεν εκτελέστηκε.]
Αυτή η πρακτική της αγωγής με μονοξείδιο του άνθρακα κάνει το κρέας να φέρει εμφάνιση και μυρωδιά φρέσκου κρέατος, ακόμα και όταν έχει μολυνθεί από επιβλαβή βακτήρια όπως το Clostridium botulinum (σπόρια βοτυλικού κλωστριδίου), η Σαλμονέλα, το Καμπυλοβακτηρίδιο και το E. coli 0157: H7.
Το μονοξείδιο του άνθρακα κάνει το κρέας να φαίνεται πιο φρέσκο από ότι πραγματικά είναι μέσω της αντίδρασης με τη μυογλοβίνη ώστε να δημιουργήσει την καρβοξυ-μυογλοβίνη. Αυτή η «ζωντανή» κόκκινη χρωστική ουσία καλύπτει τα φυσικά σημάδια που καταδεικνύουν ότι ένα κρέας είναι αλλοιωμένο, όπως η άσχημη οσμή και η γλίνα. Τα κρέατα που περιέχουν καρβοξυ-μυογλοβίνη φαίνονται κόκκινα και φρέσκα για ημέρες ή/και εβδομάδες από τη στιγμή της αλλοίωσης.
Η ειρωνεία είναι ότι παρόλο που η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) επέτρεψε τη χρήση μονοξειδίου του άνθρακα για τη διαδικασία της συσκευασίας, παράλληλα προειδοποίησε για το σημαντικό «σημείο ανησυχίας» για την ασφάλεια που απορρέει από τη χρήση συσκευασιών μειωμένου οξυγόνου δηλώνοντας ότι η αναστολή των βακτηρίων που προκαλούν αλλοίωση είναι σημαντική καθώς δίχως αυτούς τους αντιμαχόμενους οργανισμούς, οι ενδείξεις ότι το προϊόν δεν είναι πλέον κατάλληλο προς κατανάλωση δεν θα γίνουν εμφανείς.
Το μαγείρεμα του κρέατος δεν μπορεί να εξαλείψει τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από τις τοξίνες που υπάρχουν, οι οποίες δεν είναι εμφανώς ορατές, εξαιτίας του μονοξειδίου του άνθρακα. Ακόμα και όταν μολυσμένα κρέατα είναι σωστά μαγειρεμένα, ορισμένες τοξίνες μπορεί να επιβιώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)