Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Dallas Buyers Club - Official Trailer. Μια από τις καλύτερες ταινίες που θα μας θυμίσει πως μπορείς να κάνεις σπουδαιό σινεμά χωρίς κανένα εφέ, εκτός από τα απλά υλικά ενός καλογραμμένου σεναρίου, ενός ταλαντούχου σκηνοθέτη και συγκλονιστικες ερμηνειες.


H ταινία καταπιάνεται με την εξιστόρηση των τελευταίων χρόνων της ζωής ενός οροθετικού Τεξανού, του Ρον Γούντρουφ, ενός προσώπου πραγματικού που «έφερε τα πάνω κάτω» στις φαρμακευτικές εταιρίες της Αμερικής τη δεκαετία του ‘80 και «πάλεψε» με όλους και με όλα, ακόμη και με το κράτος, μέσα στη γενικότερη λύσσα του να κρατηθεί στη ζωή.

Θα χαιρετήσουμε με δέος τον αγώνα αυτού του ανθρώπου ενάντια στο μέγιστο εχθρό, τη βαριά ασθένεια αλλά και ενάντια σε όσους παραγκωνίζουν τη δίκαιη ή πρέπουσα μεταχείριση όλων των βαριά χτυπημένων ασθενών, για λόγους απάνθρωπης αδράνειας, ανευθυνότητας ή και ικανοποίησης οικονομικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο πλάνο το οποίο περνά ένα μήνυμα στο θεατή με το συμβολισμό του. Ο Ρον κάνοντας ροντέο πιάνει ένα ταύρο από τα κέρατα παραπέμποντας στο δυναμισμό με τον οποίο αντιμετώπισε τη ζωή, κατά τα τελευταία επτά χρόνια πριν πεθάνει.



lolek
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.