Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτίου: Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν τίποτα


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου, η οποία σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία «δεν κάνουν τίποτα», ενώ υπάρχουν διευθυντικά στελέχη που «μας υπονομεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ».


Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη πριν λίγες ημέρες, η κ. Φωτίου φάνηκε να υιοθετεί την άποψη ότι οι «δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όντως δεν κάνουν τίποτα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία και θα την συζητήσουμε, γιατί αυτή είναι και η εμπειρία μας πια για το πώς δουλεύουν τα υπουργεία».
Συνέχισε, δε, αναφέροντας ότι υπάρχουν υπάλληλοι που υπονομεύουν το έργο των υπουργών: «Αν εγώ δεν είχα νομικό σύμβουλο από το πρωί μέχρι το βράδυ, αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω είναι για να με πάνε στη φυλακή».

«Το 25% του υπουργείο μου, γιατί πια τους ξέρω έναν έναν, είναι νέα παιδιά και αυτά συνεργάζονται μαζί μας. Ανταρσία, δεξιοί, ό,τι να' ναι, εμείς δεν ζητήσαμε κοινωνικά φρονήματα, αλλά είναι άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και μας βοηθάνε. Το υπόλοιπο 25% είναι όλα τα διευθυντικά στελέχη. Αυτά μας υπονομεύουν, από το πρωί μέχρι το βράδυ» υποστήριξε.
Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εργασίας απάντησαν με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, κάνοντας λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές, αναίτιες επιθέσεις και προσβολές, κατηγορώντας την κ. Φωτίου ότι λασπολογεί, καλώντας την να κατονομάσει αυτούς που την υπονομεύουν.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ: «Δεν δεχόμαστε την συλλήβδην απαξίωση των υπαλλήλων και του δυναμικού του υπουργείου και καλώ την κυρία Φωτίου να ανασκευάσει τις δηλώσεις της που θίγουν τους 1.100 εργαζομένους του υπουργείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.