Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Διαχωρισμός του πρακτικού ανθρώπου από την εξουσία.


Aντί να επιδιώκει η εξουσία να διαχωριστεί από τον πρακτικό άνθρωπο και σε ένα βαθμό να το πετυχαίνει, θα πρέπει  ο πρακτικός παραγωγικός άνθρωπος και οι "μορφές ζωής του", να διαχωριστούν από την εξουσία. Δίνοντας άλλο νόημα στην χειραφετική διαδικασία που διαλεκτικά θα  ξανάρθει σε επαφή με όλες τις κορυφαίες στιγμές αυτής της διαδικασίας.


Είτε πρόκειται για την αναζήτηση της γνώσης του καλού, της ευδαιμονίας, της αταραξίας, της υπέρβασης των ταξικών και άλλων διαφορών στο «κήπο» και στις «στοές» ή στις «αγάπες». Την αναζήτηση της καθολικής ελευθερίας και αυτοσυνειδησίας, την οικοδόμηση της πανανθρώπινης απελευθερωμένης κομμουνιστικής  κοινότητας.

Μόνο που βρισκόμαστε στην ακριβώς στην απέναντι κατάσταση και τα πράματα φαίνονται πως γίνονται χειρότερα σε βαθμό που να μπαίνει σε κίνδυνο ο ανθρώπινος πολιτισμός και η ιστορία. Τι θα γίνει,  κάνεις δεν μπορεί να προεξοφλήσει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σχετική  σιγουριά είναι πως όποτε η ανθρωπότητα έφτασε σε αυτό το σημείο ξύπνησε και αντέδρασε. Εκτός και αν οι εικόνες της μαχαμπαράτα είναι εικόνες μιας ολοκληρωτικής καταστροφής που πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν, για να ξεκινήσει η ιστορία από την αρχή.

Δημήτρης Αργυρός

bluebig

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.