Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

H NASA προειδοποιεί: «Δυνάμει επικίνδυνος» αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη


Αν τα Χριστούγεννα μάθετε ότι οι επιστήμονες της ΝASA και της αντίστοιχης ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας περνούν τις γιορτές με τα μάτια κολλημένα στα τηλεσκόπιά τους, μην απορήσετε: ένα αστρικό σώμα θα πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα τη Γη εκείνες τις μέρες.

Πρόκειται για τον αστεροειδή 3200 «Φαέθων», έναν διαστημικό βράχο που η NASA έχει χαρακτηρίσει ως «δυνάμει επικίνδυνο» για τη Γη, θα περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη μας (δηλαδή, για την ακρίβεια σε απόσταση 6,4 εκατομμυρίων μιλίων...).

Ο «Φαέθων» έχει διάμετρο περίπου τριών μιλίων και προξενεί το ενδιαφέρον των επιστημόνων, καθώς αν και αστεροειδής έχει κάποια χαρακτηριστικά που προσιδιάζουν σε κομήτη, όπως ουρά.

Οι Ρώσοι αστρονομοι εκτιμούν ότι ο «Φαέθων» ήταν κάποτε κανονικός κομήτης, αλλά οι πολλές φορές που πέρασε κοντά από τον ήλιο προκάλεσαν την αποσύνθεσή του, με αποτέλεσμα να έχει απομείνει μόνο ο πυρήνας και μέρος της ουράς.

http://www.topontiki.gr/article/248169/h-nasa-proeidopoiei-dynamei-epikindynos-asteroeidis-tha-perasei-konta-apo-ti-gi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.