Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Έρευνες στο YouTube για αποτελέσματα παιδοφιλικού χαρακτήρα στο autofill των αναζητήσεων


Σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τουautofillστις αναζητήσεις προέβη τοYouTube,μετά από αναφορές ότι κάποιοι συνδυασμοί οδηγούσαν σε φράσεις παιδοφιλικού χαρακτήρα.


Όπως αναφέρει τοBBC,μέσα στο Σαββατοκύριακο πολλοί χρήστες ανέφεραν πως η πληκτρολόγηση του “how to have”(«πώς να...») συμπληρωνόταν με διάφορες παραλλαγές του “s*x with your kids”(«...σ*ξ με τα παιδιά σας»). Επίσης, άλλες αναζητήσεις παρουσίαζαν ως αποτέλεσμα απαντήσεις οι οποίες επίσης χρησιμοποιούσαν το “s*x”.Μια θεωρία για το φαινόμενο είναι πως επρόκειτο για μια προσπάθεια «τρολαρίσματος» στα αποτελέσματα τουYouTube.

«Νωρίτερα σήμερα οι ομάδες μας ενημερώθηκαν για αυτό το ιδιαίτερα ανησυχητικό αποτέλεσμα τουautocompleteκαι ενεργήσαμε για τη γρήγορη απομάκρυνσή του μόλις το μάθαμε» είπε εκπρόσωπος τουYouTube.«Διερευνούμε το θέμα για να διαπιστώσουμε ήταν πίσω από την εμφάνιση αυτού τουautocompletion».

Μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση σχετικά με το πώς εμφανιζόταν τόσο ευρέως ως πρόταση συμπλήρωσης η φράση “how to have s*x with your kids”. Πάντως, ο Τσάρλι Γουάρζελ τουBuzzfeedσημείωσε πως η χρήση του αστερίσκου αντί του “e”υποδεικνύει ότι πρόκειται για κάτι που έγινε εσκεμμένα, με στόχο την παραπλάνηση του αλγορίθμου.Παρόλα αυτά, κανένα από τα βίντεο στα οποία οδηγούσε η αναζήτηση αυτή δεν προέβαλε κακοποίηση παιδιών.

Τον τελευταίο καιρό τοYouTubeδέχεται έντονες επικρίσεις για το θέμα της δράσης εναντίον «σεξουαλικών αρπακτικών» που στοχοποιούν χρήστες μικρότερων ηλικιών, καθώς αρκετοί υποστηρίζουν πως δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Μεγάλες εταιρείες, περιλαμβανομένων τωνMars, LidlκαιAdidasαπέσυραν διαφημίσεις, καθώς έρευνες από τοBBCκαι τουςThe Timesυπέδειξαν την ύπαρξη χιλιάδων λογαριασμών που χρησιμοποιούνταν για να αφήνουν απρεπή σχόλια σε βίντεο που απευθύνονταν σε παιδιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.