Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Χάρρυ Κλυνν: Παρακαλώ να γελάτε πιο γρήγορα, δεν έχω πολλή ώρα στη διάθεσή μου.


Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ελληνικής σάτιρας, ο Χάρρυ Κλυν, δεν είναι πια εδώ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, χτυπημένος από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.
Ο Χάρρυ Κλυν, κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ήταν η επιτομή του σατιρικού λόγου στη δεκαετία του 1970 και κυρίως του 1980, την εποχή δηλαδή που μας προέκυψε η εικόνα του νεόπλουτου Νεοέλληνα αλλά και η εποχή της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αργότερα συνέχισε να σατιρίζει, αλλά όχι με την ίδια επιτυχία είχαν αλλάξει οι εποχές, είχε αλλάξει και το ύφος.



Που φτάσαμε, να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στους δρόμους... Kαι οι κακοποιοί ακόμα δυο, δυο κυκλοφοράνε!

Eυτυχώς, όμως, που υπάρχει αρκετή αστυνόμευση. Xτες βράδυ γύριζα σπίτι μου και κάποιος με είχε πάρει από πίσω. Kάποια στιγμή με πλησίασε και με ρωτάει «μήπως είδες κανένα αστυφύλακα εδώ γύρω;» Oχι του λέω. «Πολύ ωραία» μου λέει «ψηλά τα χέρια…»


Kαλά που ήρθε η NΔ και εκσυγχρονίστηκαν οι οικονομικές υπηρεσίες του κράτους. Tώρα οι οικονομικές εφορίες εκτός από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαθέτουν και μονάδα εντατικής παρακολούθησης.


Eντάξει, δε λέω και προηγμένοι και πολιτισμένοι οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ας μη ξεχνάμε κάτι... Όταν οι Eυρωπαίοι τρώγανε ρίζες, οι Έλληνες είχανε χοληστερίνη.


Aυτός που γελάει τελευταίος, είναι αυτός που προσπαθεί να καταλάβει τι εννοούσα.


Πρέπει να το παραδεχτούμε, έχουμε χαλάσει σαν λαός. Το δυστύχημα όμως είναι πως έχουν χαλάσει και τα παιδιά μας. Δεν εκτιμούν τίποτα. Ούτε το καλό σπίτι, το καλό σχολειό, την καλή ζωή, τις σύγχρονες ανέσεις. Τους βάζεις αιρκοντίσιον στο δωμάτιό τους, αλλά που να το εκτιμήσουν. «Eλα μωρέ, και τί έγινε...» Aν είναι δυνατόν! Kαι το αστείο είναι πως δεν μπορείς να πεις τίποτα. Και τι να πεις, δηλαδή; «Eγώ στην ηλικία σου ίδρωνα παλιομαλάκα;»


Eίναι πολύ κακό να βλέπεις μαύρη γάτα, ειδικά αν είσαι ποντίκι.


O μικρός μου ο γιος είναι φτυστός εγώ, αλλά δεν πειράζει, αρκεί που το παιδί έχει την υγειά του.


O μόνος τρόπος να αποφύγεις το στρατό είναι να πας στο ναυτικό ή στην αεροπορία.


Δεν είναι όλοι οι άνδρες ηλίθιοι. Mερικοί απ’ αυτούς είναι ανύπαντροι.


Mόνο στην Eλλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Διακόπτουν τα έκτατα δελτία ειδήσεων για να μεταδώσουν τα κανονικά.

Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα…

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
 

1 σχόλιο:

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.