Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Το YouTube θέλει να σας βοηθήσει...


...να σταματήσετε να βλέπετε YouTube...
 Το YouTube ετοιμάζεται να λανσάρει μια σειρά από ρυθμίσεις ελέγχου που θα σας επιτρέπουν να ορίσετε όρια στις... προβολές σας ή να λαμβάνετε υπενθυμίσεις για να κάνετε κι ένα διάλειμμα από το binge watching.

Το YouTube θέλει να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε λιγότερα βίντεο. Το νέο σετ ρυθμίσεων που πρόκειται να ενσωματωθεί στην επόμενη ενημέρωση της εφαρμογής για κινητά, θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν πόσο χρόνο περνούν βλέποντας βίντεο στην πλατφόρμα. Όλο αυτό, μέρος υποτίθεται της νέας πρωτοβουλίας της εταιρείας σχετικά με την ψηφική ευεξία, αποτελεί το πρώτο της μεγάλο βήμα προς μια εποχή, που όπως τόλμησε να τονίσει ο Σούνταρ Πιτσάι, η σπουδαία τεχνολογία θα πρέπει να βελτιώνει τη ζωή, όχι να αποσπά την προσοχή από αυτήν.

Γι' αυτό, λοιπόν, το YouTube της Google θα είναι η πρώτη εφαρμογή που θα λέει πραγματικά στους χρήστες να σταματούν να βλέπουν βίντεο και να κάνουν κάτι άλλο. Θα επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν χρονικούς περιορισμούς και στη συνέχεια να λαμβάνουν ειδοποιήσεις αν συνεχίζουν να το παρακάνουν με το binge watching. Με τη ρύθμιση «Take a Break», που βρίσκεται στις Ρυθμίσεις εφαρμογής για κινητά, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν μια υπενθύμιση για κάθε 15, 30, 60, 90 ή 180 λεπτά, οπότε το βίντεο θα σταματήσει.

Στη συνέχεια, θα μπορείτε να επιλέξετε είτε να απορρίψετε την υπενθύμιση και να συνεχίσετε να παρακολουθείτε είτε να κλείσετε την εφαρμογή. Επίσης νέα είναι μια λειτουργία που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τους ήχους ειδοποίησης κατά τη διάρκεια μια συγκεκριμένης χρονικής περιόδου μέσα στην ημέρα - για παράδειγμα, από την ώρα του ύπνου μέχρι το επόμενο πρωί.

Το YouTube ετοιμάζεται να αναπτύξει επίσης ένα «προφίλ χρόνου παρακολούθησης» το οποίο θα εμφανίζεται στο μενού «Λογαριασμός» και θα παρουσιάζει τον μέσο ημερήσιο χρόνο παρακολούθησης και πόσο χρόνο έχετε σπαταλήσει στα βίντεο του YouTube κάθε ημέρα, κάτι που ίσως σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις συνήθειες που σας καθηλώνουν μπροστά από μια οθόνη. Οι νέες ρυθμίσεις θα είναι προαιρετικές και απενεργοποιημένες από προεπιλογή, οπότε θα είναι μάλλον λίγο δύσκολο να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο συνολικό χρόνο προβολής του YouTube γενικότερα.

Πηγή: lifo

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.