Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Λεφτά υπάρχουν, για τα κόμματα


Εν μέσω επιδημίας, απαγορεύσεων και καταστολής και ενώ μάταια ψάχνουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, μετά από το φαγοπότι και την μεθοδευμένη διάλυση δεκαετιών στον τομέα της δημόσιας υγείας, εν μέσω "δραματικών" εκκλήσεων του υπουργείου υγείας για εθελοντές στην αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν στα δημόσια νοσοκομεία, έρχεται και η είδηση της κρατικής επιχορήγησης ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, για 9 κόμματα.

Τα 11.250.000 ευρώ αφορούν την τακτική κρατική χρηματοδότηση ενώ τα 2.250.000 είναι για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς (έρευνα για το πώς θα διατηρήσουν κομμάτι της εξουσίας τους και την τάξη στο κοινωνικό σύνολο, άρα και συνέχισης της επιδότησης;).

Όποιος δεν μπορεί να δει την αντίθεση της παραπάνω είδησης σε σχέση με την περίοδο που διανύουμε, δυστυχώς ονειροβατεί. Όποιος δει μείωση στον μισθό του 50% και στα αγαθά που χρειάζεται για να επιβιώσει –χωρίς να υπάρχει μείωση στο βουλευτικό μισθό– και συνεχίζει να στηρίζει όλους τους κομματικούς κηφήνες, τότε ας πάει να ζητήσει από αυτούς το υπόλοιπο χαμένο 50%. Άραγε πόσες ΜΕΘ φτιάχνονται με τα παραπάνω λεφτά; Πόσοι αναπνευστήρες αγοράζονται; Λαϊκισμός; Πολλές φορές αυτές οι διαπιστώσεις ονομάζονται τεχνηέντως «λαϊκισμός», ώστε να προσπεραστούν ως μη γενόμενες.

Για άλλη μια φορά, η κατάσταση έχει ως εξής: Φάτε Σκατά, Κερνάει το Κράτος.

Ε.

https://anarchypress.wordpress.com/2020/04/13/%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%ac-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.