Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΟΧΙ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ


Στα περισσότερα κράτη και δη στα λεγόμενα ανεπτυγμένα, οι οίκοι ευγηρίας κατέχουν το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τον κοροναϊό ή εκεί τους αποδίδουν.
Στο Βέλγιο οι μισοί από τους συνολικούς θανάτους καταγράφονται στα γηροκομεία.

Ακολουθεί μια σειρά ευρωπαϊκών κρατών όπως της Ιταλίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας κ.ά., όπου κυριολεκτικά οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας ξεκληρίζονται.

Το πιστοποιητικό θανάτου γράφει, Covid 19, ενώ θα έπρεπε στις περισσότερες των περιπτώσεων να αναφέρεται ως εγκληματική ενέργεια, είτε εξ αμελείας είτε όχι, εφ’ όσον στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτοί οι άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν απομονωμένοι και δίχως καμμία δυνατότητα να επιζήσουν.

«Το πλήγμα που κατάφερε ο νέος κορωναϊός στους οίκους ευγηρίας, που αντιπροσωπεύουν το 50% των καταγεγραμμένων θανάτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συνιστά μια “αφάνταστη ανθρώπινη τραγωδία», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής, για την Ευρώπη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σε αυτά τα κέντρα, η κατάσταση είναι «βαθιά ανησυχητική», σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από την Κοπεγχάγη, την έδρα του ευρωπαϊκού βραχίονα του Π.Ο.Υ. Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς του οργανισμού, «έως και το 50% των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ήταν ένοικοι σε ιδρύματα μακροχρόνιας φροντίδας».

Στις προαναφερθείσες χώρες και σε περιοχές αυτών, καθώς και σε ολόκληρες πόλεις που βρίσκονταν σε καραντίνα από την στιγμή που εμφανιζόταν ένα κρούσμα κοροναϊού σε οίκους ευγηρίας, το προσωπικό εγκατέλειπε τους ηλικιωμένους, είτε από φόβο είτε επειδή νοσούσε το ίδιο.

Οι ηλικιωμένοι έχουν «εγκαταλειφθεί ως πρόβατα επί σφαγήν», κατήγγειλε σήμερα η βαρώνη Ρος Άλτμαν που προασπίζεται εδώ και δεκαετίες τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους σ’ άρθρο που δημοσιεύεται στην Daily Mail.

Ο γιατρός Γιώργος Νικολαΐδης σε άρθρο του υποστηρίζει ότι «Το αποτέλεσμα ήταν σημαντικός αριθμός θανάτων να καταγραφούν συλλήβδην ως θάνατοι από τον ιό, αρκετοί όμως από τους οποίους ήταν αποτέλεσμα της εγκατάλειψης. Πολλοί ηλικιωμένοι πέθαναν αδύναμοι και αβοήθητοι από πείνα, δίψα ή παράλειψη λήψης απολύτως απαραίτητης σε αυτούς φαρμακευτικής αγωγής και ανακαλύφθηκαν όταν οι αρχές μπήκαν σε αυτά τα «γηροκομεία του θανάτου».

Ήταν ο κορωνοϊός λοιπόν; Αυτή η παγκόσμια επιδημία σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους; Το πιστοποιητικό θανάτου τους αυτό λέει. Φουσκώνουν και τους αριθμούς, λαμβάνουν επιδοτήσεις με μία πελατεία έτοιμη, σε αυτό το μακάβριο εμπόριο των γηρατειών.

Η αλήθεια όμως είναι, πως οι άνθρωποι αυτοί εγκαταλείφθηκαν, στην περίπτωση τους σημαίνει δολοφονία. Θα ήταν υπερβολή να το πούμε μαζική δολοφονία; Όχι φυσικά από νομικής σκοπιάς, αλλά από θέμα ήθους.

Νίλοβ

https://anarchypress.wordpress.com/2020/04/24/%ce%bf%cf%87%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%8a%ce%bf%cf%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.