Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Όλα τα κόμματα στήριξαν την απαγόρευση κυκλοφορίας, τιμώντας την θέση που τους αναλογεί στην κρατική εξουσία


Ψάχναμε με αγωνία να βρούμε μια κομματική ανακοίνωση που να ασκούσε την ελάχιστη κριτική στην απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση. Μάταια όμως.

Μα πώς να βρίσκαμε αυτή την ελάχιστη κριτική, όταν τελικά η απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας ήρθε ουσιαστικά με διακομματική σύμπνοια; Η παραπάνω απόφαση, λοιπόν, εξαγγέλθηκε αφού ενημερώθηκαν όλα τα κόμματα της βουλής και ακολούθησαν ανακοινώσεις τους με τις οποίες στήριξαν την απαγόρευση. 

Τα κόμματα δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από τον ρόλο που έχουν για την εφαρμογή της κρατικής εξουσίας, να διατηρούν τα πράγματα ήσυχα και στάσιμα όταν πρέπει, και φαινομενικά να «ταράζουν τα νερά» και να τα κρατούν υπό "ελεγχόμενη ταραχή" όταν χρειάζεται.

Ο Τσίπρας δεν αναφέρθηκε καθόλου στην απόφαση της απαγόρευσης, αλλά μίλησε για ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, ξεχνώντας βεβαίως ότι ήταν για 5 χρόνια στην εξουσία. Το ίδιο και ο Κουτσούμπας, που δεν αναφέρθηκε καθόλου στην απαγόρευση, αλλά ψέλλισε κάποια λόγια για την μετακύλιση της κρατικής ευθύνης στους πολίτες. Οι υπόλοιποι (Γεννηματά, Βελόπουλος και Γιάνης-με ένα ν τρομάρα του!) μίλησαν ανοιχτά και στήριξαν.

Όλοι ενωμένοι, λοιπόν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, έμμεσα ή άμεσα θα στηρίξουν και τα μελλοντικά μέτρα που θα παρθούν για την νέα οικονομική κρίση, θα στηρίξουν τα νέα μνημόνια και την καταστολή που θα συνεχίσει να βιώνει ο κόσμος. Θα συνεισφέρουν, ο καθένας απ’ το μετερίζι του, στην διαιώνιση της μιζέριας, της ματαιότητας και της δυστυχίας στους ανθρώπους αυτού του τόπου.


Ε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.