Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Τέλος στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 55 στον Καναδά

 

Στον μακρύ κατάλογο με τις χώρες που έχουν αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca προστέθηκε και ο Καναδάς, με τη χώρα να απαγορεύει τη χρήση του σε ηλικίες κάτω των 55 ετών.Η ανησυχία για σύνδεση του εμβολίου με την εμφάνιση σπάνιων θρομβώσεων μεγαλώνει, ενώ η πρόταση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού έλαβε υπόψη της και τα νέα στοιχεία από την Ευρώπη που αναφέρουν ότι η πιθανότητα εμφάνισης της συγκεκριμένης παρενέργειας μπορεί να είναι έως και μια στις 100.000.

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Σέλεϊ Ντίκς έκανε λόγο για σημαντική αβεβαιότητα για να προσθέσει ότι οι περισσότεροι ασθενείς στην Ευρώπη που παρουσίασαν αυτές τις σπάνιες θρομβώσεις ήταν γυναίκες κάτω των 55 ετών, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας για όσους έχουν την παρενέργεια αυτή μπορεί να φτάσει το 40%.

Από την πλευρά του ο δρ. Τζος Ράινερ, επικεφαλής της ομάδας εμβολιασμού της Μανιτόμπα, επισήμανε ότι "παρά το ότι πιστεύουμε πως τα οφέλη για όλες τις ηλικίες είναι πολλαπλάσια από τον κίνδυνο, δεν αισθάνομαι άνετε με τη λέξη "πιθανόν". Θέλω να δω περισσότερα δεδομένα από την Ευρώπη ώστε να έχω καλύτερη εικόνα".

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει λάβει έγκριση σε περισσότερες από 70 χώρες, ενώ αποτελεί το βασικό προϊόν πίσω από το παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολιασμού Covax για τις φτωχότερες χώρες.

Τις προηγούμενες εβδομάδες αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τη χορήγηση του εμβολίου, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ήδη συστήσει νέα επιτροπή για επανεξέταση των δεδομένων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.