Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca απέτυχε να αποτρέψει την Covid-19

 

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων της Covid-19 σε άτομα που είχαν εκτεθεί στον ιό ήταν μόλις 33% αποτελεσματικό, σύμφωνα με μελέτη που έκανε η εταιρεία.Η κλινική δοκιμή σε 1.121 ενήλικες εθελοντές,σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, εξέτασε το κατά πόσο ο μακροπρόθεσμος συνδυασμός αντισωμάτων μπορεί να προστατεύσει ανθρώπους που είχαν εκτεθεί πρόσφατα σε κρούσματα κορονοϊού, σε μέρη όπως οι οίκοι ευγηρίας.

Η θεραπεία με AZD7447 μείωσε τον κίνδυνο ανάπτυξης συμπτωματικής Covid-19 κατά 33% σε σύγκριση με ένα ψευδοφάρμακο, ποσοστό που δεν είναι στατιστικά σημαντικό, ανέφερε η εταιρεία.

«Ενώ η δοκιμή αυτή δεν πέτυχε τον πρωταρχικό στόχο κατά της συμπτωματικής νόσου, έχουμε ενθαρρυνθεί από την προστασία που είδαμε στους συμμετέχοντες με αρνητικό PCR μετά τη θεραπεία με AZD7442», ανέφερε ο Μενέ Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca.

«Εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική ανάγκη για επιλογές πρόληψης και θεραπείας για ορισμένους πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν ή εκείνων που μπορεί να έχουν ανεπαρκή ανταπόκριση στον εμβολιασμό», δήλωσε ο Myron Levin, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης και καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο. του Κολοράντο.

Περαιτέρω ανάλυση έδειξε ότι το φάρμακο είχε κάποιο αντίκτυπο στην πρόληψη της νόσου για όσους δεν είχαν μολυνθεί τη στιγμή της δόσης.

Οι εθελοντές που μολύνθηκαν έως και μία εβδομάδα μετά τη λήψη του φαρμάκου είχαν 51% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα, ανέφερε η εταιρεία. Αυτό το ποσοστό ανέβηκε στο 92% εάν ο ασθενής δεν κατέγραψε λοίμωξη περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την ένεση. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν αρνητικό τεστ αντισωμάτων προτού τους χορηγηθεί η δόση φαρμάκου.

Η αγγλοσουηδική εταιρεία ανέφερε επίσης ότι διεξάγει κι άλλες έρευνες για το φάρμακο, που θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως. Αυτή ήταν μια απ' τις έξι έρευνες που είναι σε εξέλιξη.

Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ανήκει σε μια κατηγορία θεραπειών με φάρμακα τα οποία μιμούνται τα φυσικά αντισώματα που παράγει το σώμα για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση.

Άλλες φαρμακοβιομηχανίες όπως η GlaxoSmithKline Plc είχαν κάποια επιτυχία σε παρόμοιες θεραπείες μέσω κλινικών δοκιμών και έχουν εγκριθεί για άτομα που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσησης ή που δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.