Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Γαλλία: Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας και στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους



Από τις 20 Ιουνίου αλλάζουν πολλά στην χώρα, καθώς, όπως αποφασίστηκε, μπαίνει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ενώ καταργείται και η απαγόρευση κυκλοφορίας.Από την επόμενη εβδομάδα οι Γάλλοι θα μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς για πρώτη φορά εδώ και οκτώ μήνες, ενώ η χαλάρωση των μέτρων έρχεται δέκα ημέρες νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Η Γαλλία ακολουθεί το παράδειγμα διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, όπως το Βέλγιο, την ώρα που άλλες, μεταξύ αυτών η Γερμανία και η Ισπανία, προσανατολίζονται προς μια σταδιακή άρση της χρήσης της μάσκας. 

"Είναι φυσιολογικό το ότι προσαρμόζουμε τα μέτρα μας", εξήγησε ο Καστέξ, επισημαίνοντας πως η γενική υποχρέωση χρήσης της μάσκας θα αρθεί στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ στους κλειστούς χώρους (εμπορικά καταστήματα, γραφεία, συγκοινωνίες…).

Στους εξωτερικούς χώρους θα πρέπει εντούτοις να φορούν οι πολίτες τη μάσκα "όταν συναθροίζονται και όταν βρίσκονται σε χώρο με συνωστισμό, σε μια ουρά αναμονής, σε μια αγορά ή στις κερκίδες ενός σταδίου", σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.