Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ζήλεψε τη δόξα του Σεφερλή;

  

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Όλη η πολυδιαφημισμένη παρουσίαση για τον εμβολιασμό των νέων ήταν ένα αυθεντικό "Δελφινάριο". Ζήλεψε τη δόξα του Μάρκου Σεφερλή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και βγήκε να κάνει αντίστοιχου επιπέδου αστεία: κάλεσε τους νέους να «τσιμπήσουν» την ευκαιρία και να «τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο». Κατευθείαν για Δελφινάριο.

Όλη η πολυδιαφημισμένη παρουσίαση σήμερα για τον εμβολιασμό των νέων ήταν ένα αυθεντικό «Δελφινάριο». Βγήκε σε ζωντανή μετάδοση από το Μαξίμου ο πρωθυπουργός μαζί με 4-5 υπουργούς μόνο και μόνο για να παρουσιάσουν ένα επίδομα 150 ευρών για τους νέους. Έδωσαν επίδομα αυτοί που ήταν ενάντια στην «κουλτούρα του επιδόματος» αν θυμάστε.

Ένα επίδομα το οποίο ονόμασαν «Freedom pass», μήπως και αποκτήσει άλλη αίγλη.

Το παρουσίασαν μάλιστα με 7 (ολογράφως: επτά) διαφάνειες γυμνασιακού επιπέδου ή, μάλλον, για παιδιά του δημοτικού. Αν πήγαινε κάποιος με τέτοια παρουσίαση σε μία εταιρία, δείχνοντας αυτές τις αστείες διαφάνειες, το λιγότερο που θα (του) έκαναν θα ήταν να γελούσαν μαζί του. Το πιο πιθανό θα ήταν να του δείξουν την έξοδο μέσα σε λίγα λεπτά για να μη χάνουν χρόνο. Σίγουρα πάντως δεν θα τον θεωρούσαν άριστο.

Μέχρι κι ένα κινητό τηλέφωνο σε στυλ κάρτας έβαλαν στις διαφάνειες, λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς. Και μας γράφουν και πώς να το χρησιμοποιήσουν οι νέοι, σε e-shops και σε τερματικά POS. Ειλικρινά, οι άνθρωποι είναι για γέλια.

Και για όλο αυτό να καμαρώνουν τόσοι υπουργοί κι ένας πρωθυπουργός.

Δεν θα πω τίποτε ωστόσο για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως το επίδομα αυτό «προσφέρει πρόσθετους πόρους σε κλάδους που επίσης χρειάζονται στήριξη, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός και οι μεταφορές». Πρόσθετοι πόροι τα 150 ευρώ, έτσι; Αν σας φαίνεται γελοίο σκεφτείτε πως είναι ο ίδιος άνθρωπος που είπε στη Βουλή ότι αυξάνει το πρόστιμο για την παραβίαση της καραντίνας από 300 σε 500 ευρώ προκειμένου να κινηθεί η οικονομία. Ένα μέτρο που το πήρε πίσω μέσα σε 2-3 ώρες, στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής, όχι γιατί κατάλαβε την τεράστια ανοησία αλλά επειδή θα κινήθηκε η οικονομία στο μεταξύ και δεν θα χρειαζόταν πια το αυξημένο πρόστιμο.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Κάποια στιγμή θα βρεθεί ένα αθώο παιδί και θα το φωνάξει. Και θα σκάσει αυτή η επικοινωνιακή φούσκα που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί στον τόπο μας.

Ρίξτε μία ματιά σε κάποιες από τις διαφάνειες, ώστε να καταλάβετε κι εσείς, επιτέλους, πόσο προηγμένοι ψηφιακά είναι οι άνθρωποι. Έχετε δει ποτέ άλλοτε κάτι τόσο φοβερό και αξεπέραστο; Φυσικά και όχι.









πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.