Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ο Μπακούνιν, το νέο εργατικό νομοσχέδιο, και οι "ανέσεις" στα ορυχεία του Στάλιν…

 Ρε μπαγάσα, τι είναι αυτό (που) σκέφτηκες, ούτε εγώ θα φανταζόμουν κάτι τέτοιο…

"Αν θέλατε να τρολάρετε και να ασκήσετε μια κριτική στον Κωστή τον Χατζηδάκη, τον υπουργό, θα μπορούσατε απλά να του πείτε –το οποίο είναι και αλήθεια– ότι στην ουσία εφαρμόζει, αυτά που είχε πει και ο Μιχαήλ Μπακούνιν.

Δηλαδή: Βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας, αποδίδει στην εργασία αυτό που της οφείλεται δίκαια και αποδίδει με τον τρόπο αυτό στους ανθρώπους ασφάλεια, άνεση και αναψυχή. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια, που γίνεται με αυτό το νομοσχέδιο». Αυτά είπε και ξελάφρωσε στην βουλή ο νεοδημοκράτης βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Αυτό με την «αναψυχή», όμως, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και στην πασιονάρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη και αποφάσισε να μην το αφήσει να πέσει έτσι …κάτω. Και ιδού η επαναστατική αντιπαράθεση στην άτιμη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, μ’ αφορμή τα φλέγοντα εργατικά ζητήματα…

Κανέλλη: – Ένα αγαθό που δεν απολαμβάνεις, δεν μπορεί να είναι υπέρ σου. Επομένως, να σου φέρω ένα παράδειγμα.

Δημοσιογράφος του Σκάι: – Κοίταξε να δεις. Και στην Σοβιετική Ένωση υπήρχε και το χαβιάρι και η καλή βότκα, δεν την απολάμβανε κανένας εργαζόμενος. Έ, πως… Τρώγανε Beluga οι εργαζόμενοι;

Κανέλλη: – Όχι, κάνεις λάθος, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Και την ορχήστρα του είχε και το χαβιάρι του θα είχε και τα σπα του είχε, όταν έβγαινε από το ορυχείο.

Δημοσιογράφος του Σκάι: – Είδαμε, όταν έπεσε το Τείχος, τί έγινε.

επιδρομές2

Τους περιμένει το χαβιάρι και το σπα, γι’ αυτό αντέχουν…

Κανέλλη: – Όταν έβγαινε από το ορυχείο το είχε… (Σκάι, Αταίριαστοι, 17-6-2021)

Όλα αυτά, όμως, τα παρακολουθεί άγρυπνος, το σαΐνι, ο τρυποκάρυδος ο βουλευτής ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος και αποφασίζει να δράσει και αυτός ανατρεπτικά προτείνοντας να κατακρατούνται 100 ευρώ από το μισθό κάθε βουλευτή, όταν λέει ψέματα. Και τί θα τους μείνει στο τέλος, τίποτα ψιλά για πασατέμπο;

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Μα ποιο άλλο; Η άνεση με την οποία «πέρασε» το νομοσχέδιο η κυβέρνηση είναι όχι μόνο χαρακτηριστική, αλλά δίνει και την εξήγηση για τις δηλώσεις του Μίλτου του Χρυσομάλλη, περί μπακουνικής εμπνεύσεως εργατικού νομοσχεδίου.

επιδρομές3

Οι «εχθροί του λαού» κάνουν …διακοπές στα Γκουλάγκ. ποινικοί κρατούμενοι, «αντεπαναστάτες» που θάβονταν εκεί χωρίς δίκη και με «συνοπτικές διαδικασίες», τους «ανακάλυπτε» η μυστική αστυνομία του Στάλιν, σύμφωνα με την οποία εκ πρώτης όψεως έμοιαζαν «πειθήνιοι και άκακοι», και έτσι κατάφερναν να «παρεισφρήσουν στο σοσιαλισμό», αλλά «κατά βάθος δεν τον αποδέχονταν». Ε, όχι και να τους δώσουν και χαβιάρι…

Μ’ άλλα λόγια, η πολιτική παντοδυναμία την οποία θεωρούν οι κυβερνητικοί ότι έχουν εξασφαλίσει προς ώρας, τους δίνει την δυνατότητα να «ξανοίγονται» και να ισχυρίζονται ότι ψηφίζουν …αναρχικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Την ίδια ώρα η Κανέλλη τάζει στους εργαζόμενους χαβιάρι και σπα, εφ’ όσον προφανώς πάρει την εξουσία το ΚΚΕ και τους στείλει όλους στα ορυχεία!!! Αδύνατον, θα πείτε! Αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Άντε μετά να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι ΚΚΕ (εμάς φυσικά διόλου μας ενοχλεί κάτι τέτοιο). Δηλαδή, φταίμε τώρα εμείς να σκεφτούμε ότι πρόκειται, απλά, για αβάντα στον Μητσοτάκη δια της πλαγίου οδού, ή δεν φταίμε, αφού η προοπτική του ΚΚΕ δια μέσω Κανέλλη μοιάζει πραγματικός εφιάλτης μπροστά στις «φιλοεργατικές» ρυθμίσεις που διαφημίζει περίτεχνα ο Μητσοτάκης… Και που είστε ακόμη….

Λ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.