Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ο τίμιος εργατικός λαός αξίζει ένα τριημεράκι στο Costa Navarino


Ρε σατανάδες. Λυσσάξατε με το τριημεράκι των πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ, Αχτσιόγλου και Τζανακόπουλου, στο Costa Navarino. Τι περιμένατε μωρέ, να τρέχουν στην Γαύδο και να ψάχνουν καβάτζες για να στήσουν σκηνή;

Δηλαδή ο Κούλης ρε ρεμάλια που με την πρώτη ευκαιρία είναι διακοπές είναι καλύτερος; Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν φτιάχνονταν οι ειδικοί νόμοι για χάρη του εφοπλιστή Κωνσταντακόπουλου για την κατασκευή του Costa Navarino, τους ψήφιζε και με τα δυο χέρια. 

Από τότε αυτός ο έρμος ο Αλέξης προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με αυτά τα εφοπλιστικά σαλόνια μήπως και αναρριχηθεί στην εξουσία, όπως και έγινε άλλωστε.

Πρέπει να πούμε πάντως, πως το μοναδικό κόμμα που ψήφισε κατά της κατασκευής του Costa Navarino είναι το ΚΚΕ. Καλά, μην φανταστείτε ότι οι λόγοι ήταν τίποτα περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τίποτα αρχαία, τίποτα αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ή έστω στην μετατροπή του ελλαδικού χώρου σε ένα απέραντο χώρο διακοπών. Ο λόγος, σύμφωνα με την Αλέκα, όταν είχε επισκεφτεί το εργοτάξιο του ξενοδοχείου, με τον εφοπλιστή από δίπλα, ήταν γιατί όλα αυτά που φτιάχνονταν εκεί στην Πύλο ήταν ωραία όπως είπε, αλλά θα ήταν πιο ωραία αν ήταν κτήμα του ελληνικού λαού. 

Παραθέτουμε και ένα απόσπασμα από ένα παλαιότερο κείμενο στην ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για το Costa Navarino για να θυμίσουμε τον βοηθητικό ρόλο που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, καθώς και η ΜΚΟ "Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία": "Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του "φιλοπεριβαλλοντολογικού" Συν-Σύριζα, που ενώ αρχικά ο πρόεδρος Αλέξης πήγε να εναντιωθεί στο έργο, τα μάζεψε λίγο αργότερα αφού οι Μεσσήνιοι Συριζαίοι του σφύριξαν ότι η υπόθεση έχει ψωμί. Στη συνέχεια, βέβαια, αντέδρασαν κάποια μέλη του (για τα μάτια του κόσμου) για την θετική στάση του κόμματος απέναντι στο έργο απειλώντας με αποχώρηση!

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, στην επίσκεψη της στην Π.Ο.Τ.Α., αφού υπενθύμισε ότι δεν ψήφισε το σχέδιο στην βουλή τόνισε ότι αυτό το έργο δεν θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή και ότι θα προτιμούσε όλες αυτές οι ανέσεις που προσφέρει η ξενοδοχειακή μονάδα να ήταν στα χέρια της εργατικής τάξης που δουλεύει για να το κατασκευάσει! Η συγκεκριμένη στάση του ΚΚΕ μάς υπενθυμίζει ότι σκοπός του κόμματος είναι να περάσει στην εξουσία του η διαχείριση όλων των σκουπιδιών του κράτους και του καπιταλισμού. Ουσιαστικά θέλει να γίνει "καπετάνιος" στην θέση του "καπετάνιου"! Γι’ αυτό λοιπόν και η αρνητική ψήφος στην βουλή! Γιατί μ’ αυτό τον τρόπο και ψήφους μαζεύεις και δείχνεις την αντίθεσή σου στην διαχείριση του "πλούτου" από τους καπιταλιστές.

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει με κόπο ουκ ολίγες φορές ότι δεν θέλει να διαταράξει το σύστημα, με απώτερο σκοπό την διαχείριση του από τους κομματικούς μηχανισμούς του (βλέπε περιφρούρηση της βουλής στις 19-20 Οκτωβρίου). Τέλος, οι "ειδήμονες" περιβαλλοντολόγοι και οικολόγοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αφού νιαούρισαν επιθετικά πριν από πολλά χρόνια για το έργο και για τις επιπτώσεις του στο εύθραυστο περιβάλλον της περιοχής, άλλαξαν τροπάριο προ των πυλών!

Ο λόγος για την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία. Η "χαρτούρα" του Κωνσταντακόπουλου για να αλλάξει βιολί η ορνιθολογική εταιρία, ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (τουλάχιστον αυτά γνωρίζουμε) τα τελευταία δύο χρόνια. Επίσης οι μεγαλοεργαζόμενοι της ΕΟΕ κατοικούν σε κτήριο που τους έχει δωρίσει η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου! Έτσι οι χρηματοδοτούμενες έρευνες της εταιρίας βγάζουν λάδι την Π.Ο.Τ.Α. Η Ορνιθολογική Εταιρία ζητάει μέσα από την ιστοσελίδα της εθελοντές για να την στηρίξουν στο έργο της καθώς και οικονομική ενίσχυση. Φαίνεται ότι τα λεφτά που παίρνουν σαν περιβαλλοντολογικά φερέφωνα της Costa Navarino και από το κράτος μέσα από τις διαβόητες επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ (150.000 από εκεί) δεν φτάνουν!».[1] Οπότε το πρόβλημα με το Costa Navarino δεν είναι γιατί ένα ζαιοζεύγος (=ζεύγος συριζαίων) πήγε εκεί, το πρόβλημα η ίδια ύπαρξη του ξενοδοχείου.

[1] Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) Το νέο εργαλείο των εξουσιαστών για περισσότερο έλεγχο., ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φ. 114, Μάρτιος 2012.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.