Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Τρόμος στον αέρα! Εξαφανίστηκε αεροσκάφος με 162 ανθρώπους.


Λίγους μνήμες μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines ακόμα ένα αεροσκάφος -αυτή τη φορά της εταιρείας AirAsia- έχει χάσει επαφή με τα ραντάρ από τις 07:24 το πρωί όμως (τοπική ώρα).
Πρόκειται για ένα Airbus A320-200 με 155 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα, που είχε απογειωθεί από την Σαραμπίγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη.
Την εξαφάνιση της πτήσης QZ8501 επιβεβαίωσε μέσω Twitter και Facebook και η AirAsia, τονίζοντας πως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου.

aeroplano

Ανάμεσα στους 155 επιβάτες της πτήσης βρίσκονται τρεις Νοτιοκορεάτες, ένας Βρετανός, ένας Μαλαίσιος και ένας από τη Σιγκαπούρη, ενώ οι υπόλοιποι είναι Ινδονήσιοι.

xartis

Αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών, ο Χάντι Μουστοφα, είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το αεροπλάνο έχασε την επαφή με τα ραντάρ πάνω από την θάλασσα της Ιάβας, ανάμεσα στα νησιά Καλιμαντάν και Ιάβα και πρόσθεσε πως το αεροσκάφος είχε ζητήσει έναν ασυνήθιστο αεροδιάδρομο πριν χάσει την επαφή.

Οι κακές καιρικές συνθήκες
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του CNN, Ντέρεκ Βαν Νταμ, δεν αποκλείεται ο κακός καιρός να είναι ένας από τους παράγοντες της εξαφάνισης του αεροπλάνου. «Είχαμε πληροφορίες για ισχυρή καταιγίδα την ώρα που το αεροπλάνο πετούσε», είπε και σημείωσε πως οι αναταράξεις δεν σημαίνει φέρουν πάντα πτώσεις αεροσκαφών.
Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρεία AirAsia δήλωσε σήμερα ότι «ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών» που επικρατούσαν, σε μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook.

Σε εξέλιξη έρευνες και επιχείρηση διάσωσης
Σύμφωνα με την εταιρία ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες και επιχείρηση διάσωσης, ενώ η AirAsia έχει δημιουργήσει και ειδική τηλεφωνική γραμμή ώστε να ενημερώνει για τις εξελίξεις συγγενείς και φίλους των επιβατών της πτήσης που αγνοείται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.