Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ (meteo.gr)


Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία η οποία όπως φαίνεται και στη δορυφορική εικόνα επηρεάζει την ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία:

• Κατά τη διάρκεια της Τρίτης και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης οι κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα επιμείνουν στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

• Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη, αναμένονται βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά με τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα στην Κρήτη, Πάντως μέχρι το βράδυ της Τετάρτης και στην Κρήτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

• Οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο φτάνοντας κατά τόπους τα 10 μποφόρ (ταχύτητες άνω των 100km/h), το βράδυ της Τρίτης θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση κι έτσι την Τετάρτη θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και τα 8-9 στο Νότιο Αιγαίο, με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα της Τετάρτης.

• Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα εκδηλωθεί πολύ ισχυρός παγετός στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα που τοπικά στη Δυτική Μακεδονία θα είναι ολικός (θερμοκρασίες κάτω από το 0 όλο το εικοσιτετράωρο).

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του καιρού θα δοθούν με νεώτερες ανακοινώσεις, ενώ λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

www.meteo.gr - Στρατής Βουγιούκας ΕΑΑ-Πεντέλη Τρίτη 10/02/2015, Ωρα 10:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)