Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ‘Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;


Από το βράδυ της Κυριακής και μετά το εκκωφαντικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας επιχειρούν με διάφορες μεθόδους να ερμηνεύσουν και εν τέλει να ανατρέψουν το ΟΧΙ της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Αμέσως μόλις η βουλή των ελλήνων αποφάσισε την διενέργεια του δημοψηφίσματος και καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας που μεσολάβησε οι εγχώριοι και αλλοδαποί υποστηρικτές του ΝΑΙ έκανα με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο σαφές ότι η ψήφος στο ΝΑΙ μεταφράζεται σε παραμονή στο ευρώ, ενώ η ψήφος στο ΟΧΙ μεταφράζεται σε έξοδο από το ευρώ (ανεξάρτητα από το εάν αυτό είναι νομικά εφικτό ή όχι). Μάλιστα για να εμπεδώσει όλο το εκλογικό σώμα τι σημαίνει η ενδεχόμενη ψήφος στο ΟΧΙ, η ΕΚΤ σταμάτησε πραξικοπηματικά την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, επιβάλλοντας με τον τρόπο αυτό την τραπεζική αργία και δημιουργώντας ουρές έξω από κάθε τράπεζα και έξω από κάθε ΑΤΜ.


Παράλληλα η πλειοψηφία των δημοσιογράφων (αυτών που για 5 χρόνια προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η μοναδική πολιτική είναι αυτή των σκληρά νεοφιλελεύθερων μνημονίων), άρχισαν ένα ανελέητο πόλεμο προπαγάνδας εναντίον της ψήφου στο ΟΧΙ.


Τελικά όμως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού απάντησε στο δίλημμα των εγχώριων και αλλοδαπών δήθεν «φιλοευρωπαιστών» ξεκάθαρα και περήφανα ΟΧΙ. Δηλαδή :


- ΟΧΙ στο ευρώ και στα μνημόνια
- ΟΧΙ στην Ευρώπη της λιτότητας (όπως την βιώνουμε τα τελευταία 5 χρόνια),
- ΟΧΙ στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ,
- ΟΧΙ στους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους-προπαγανδιστές,
- ΟΧΙ στο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της Ελλαδας που μας οδήγησε στα μνημόνια.


Αυτό το ΟΧΙ υπήρξε τόσο περήφανο και τόσο ξεκάθαρο που δεν επιδέχεται καμμία απολύτως παρερμηνεία.


Αυτό το ΟΧΙ καθόρισε τα όρια της διαπραγμάτευσης και της πολιτικής συμπεριφοράς τόσο της Ελλάδας, όσο και των Ευρωπαϊκών Οργάνων.


Αυτό το ΟΧΙ κατέδειξε τις επόμενες πολιτικές πράξεις της Ελληνικής Κυβέρνησης που δεν μπορεί να είναι άλλες παρά μόνον:


- Η άμεση αναστολή πληρωμών προς τους Θεσμούς και τον EFSF μέχρι το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
- Η άμεση κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών και η απεμπλοκή τους από την ΕΚΤ, με την ανάληψη της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας.
- Η άμεση αναστολή όλων των ιδιωτικοποιήσεων του δημόσιου πλούτου.
- Η άμεση καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, με την είσπραξη όλων των οφειλών από τις διάφορες λίστες παράνομου πλουτισμού και παράνομης διατήρησης λογαριασμών σε τράπεζες του εξωτερικού, και με την επιβολή της νομιμότητας σε όλα τα ΜΜΕ


Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στέκεται όρθια απέναντι σε όλους τους εκβιασμούς, ακόμη και στον ύστατο εκβιασμό των capital control και των κλειστών τραπεζών.


Απομένει στην ελληνική κυβέρνηση να σταθεί όρθια απέναντι στην ιταμή συμπεριφορά των ευρωπαίων δήθεν «εταίρων» και της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας των Βρυξελλών.



Ισίδωρος Σιδέρης

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)